Noel vinner slalåmen i Madonna di Campiglio – Vintersport – Sportacentrs.com

For ti dager siden vant Clement Noel sesongens første slalåm i Valdizier (Frankrike) og var veldig nær ved å gjenta den i Madonna di Campiglio. Franskmannen ledet etter det første løpet med et halvt sekund og hadde også et veldig bra andre løp, og kom inn på 0,91 sekunder i det siste krysset. Da han nærmet seg mål, så det ut til at den 24 år gamle skiløperen skulle klare å vinne overbevisende nok en gang, slik han gjorde i Valdizera, men krasjet uventet rundt tre meter fra mål og krysset målstreken uten å passere siste mål. Det kunne vært Noahs tiende seier.

Dermed ble årets verdensmester i PK-etapper vunnet av årets verdensmester Sebastian Foss Sulevog fra Norge. I likhet med Valdizera storslalåm tok Alexis Penturo andreplassen i går i slalåm, og vant forrige sesongs andrepremie denne sesongen. Forresten, i Valdizera-slalåmen ble Penturo bare nummer 39 i det første løpet og kvalifiserte seg ikke til det andre i det hele tatt. Vinneren av Big Crystal Globe var bare hundredels sekund bak, og for andre gang i karrieren blant topp tre ble svensken Christopher Jakobsen, nummer to bak Noel for ti dager siden. Som et resultat passet de tre første faktisk på en tidel av et sekund.

Denne gangen klarte den talentfulle, men ustabile Alexis Vinacer fra Italia å vise to løp og ta 4. plass. Timon Haugan, en nordmann som tok 2. plassen i Chamonix i februar i fjor, var blant de ti beste for andre gang i karrieren.

Overrasket den 23 år gamle japaneren Joey Koyama, som ikke bare gikk inn på 1930-tallet for første gang i karrieren, men også vant 8. plass. Kamen Zlatkov, en 24 år gammel bulgarer, kom også inn for første gang på 1930-tallet. I mellomtiden, for andre gang i trettiårene, var spanjolen Hoakim Salarik på 15. plass.