Mead hat-trick, engelske fotballspillere slår rekorder

• I kveld slo de engelske spillerne 24-timersrekorden i «Euro»-finalen, satt i går av det franske landslaget: Det engelske laget scoret seks mål på rad i første omgang fra 12. til 41. minutt. Bare franskmennene klarte å score fem mål i første omgang, som i går beseiret Italia (5:1). Videre var dette historisk sett den mest ødeleggende seieren i «Euro»-finalen så langt.

For hjemmelaget med trilling Bethany Mead skilte seg ut, mens Ellen White, Englands toppscorer gjennom tidene, scoret to mål. Georgia Stanway, Lauren Hamp og Alessia Russo erobret en gang den norske festningen.

• Britenes suksess er, selv om det er overraskende stor, men ikke helt urimelig – Det engelske laget laget ytterligere 22 skudd (26-4) og kontrollerte også ballen 61 % av tiden.

I kveldens første kamp tjente det østerrikske landslaget tre viktige poeng i kampen om tilgang til kvartfinalen. som scoret et halvmål ved komfortabelt å slå (2-0) rookies i Nord-Irland-finalen. Katarina Šichtl og Katarina Našenvenga scoret hvert sitt effektivt mål.

• Østerrikerne hadde en stor fordel på banen: representantene for alpelandet har gjort fem ganger så mange skudd (20-4).

• I forrige EM for kvinner i 2017 triumferte vert Nederland noe uventet, og slo Danmark i sin siste kamp.

Kvinners «Euro 2022», andre konkurranserunde

Avtalen gr. Spillet Res./Tid
11.07. EN Østerrike – Nord-Irland 2:0 (1:0)
Frankrike – Belgia 22:00

Samlet vurdering «Euro 2022» (gruppe A, B, C, D)

v Et lag [Vārti] P. v Et lag P. v Et lag P. v Et lag P.
1. England [9:0] 6 1. Tyskland [4:0] 3 1. Portugal [2:2] 1 1. I Frankrike [5:1] 3
2. Østerrike [2:1] 3 2. Spania [4:1] 3 2. sveitsisk [2:2] 1 2. Island [1:1] 1
3. Norge [4:9] 3 3. Finland [1:4] 0 3. Sverige [1:1] 1 3. Belgia [1:1] 1
4. Nord-Irland [1:6] 0 4. Danmark [0:4] 0 4. Nederland [1:1] 1 4. Italia [1:5] 0