Latviske mestere av RFS-fotballspillere deltar i hovedturneringen i Conference League / Artikkel

I den andre etappen av «play-off»-kvalifiseringsrunden på «Windsor Park» stadion spilte RFS uavgjort 1:1 med Nord-Irlands mesterskapsvinner «Linfield» i ekstra tid, og registrerte også en 3:3 uavgjort i summen. av to kamper. På straffer vant RFS 4:2.

RFS fotballspillere går inn i gruppespillet i Conference League

I de første 15 minuttene tok Pavel Steinbor ballen to ganger etter at hjemmelaget Robbie McDaid sparket. Klokken 24 vant RFS-keeperen igjen i denne duellen. I det 43. minutt fikk Artūrs Zjuzins gult kort mot hjemmelagets mest aktive spiller. Ved 56 «RFS bommer mirakuløst ikke et mål når McDaid tar ballen fra en forsvarer i 16-meteren, skyter på mål, men Steinbor redder skuddet, men etter en gjentatt heading i hjemmelagets prestasjon flyr ballen avgårde over tomme venstre hjørne av døren.

I det 62. minutt hadde Emerson Santan den første sjansen til å score et mål, som i en-mot-en mot hjemmekeeper Chris Jones banket ballen i bakken i høyre hjørne av målet, men keeperen avverget ball..

I andre omgang gjorde lagene flere bytter. I det 60. minutt av RFS tok Kevin Friesenbichler, helten fra forrige kamp, ​​banen i stedet for Tomáš Šimković, og Jovan Vlalukin erstattet Vladislav Sorokin. For vertene, midt i andre endringer, forlot McDade banen i det 72. minutt, og ga plass til en annen spiss, Eten Divain.

I det 75. minutt tok Santana et nytt skudd, men keeperen hindret nok en gang trusselen mot hjemmelagets mål. I det 78. minutt entret forsvarsspiller Elvis Stuglis banen i stedet for midtbanespiller Zyuzin. Klokken 82 fikk Stefan Panič det gule kortet, og blokkerte angrepet fra vertene, men kort tid etter ble et skudd fra Divain fra midten av området tatt av Steinbor. I det 88. minutt scoret vertene nesten, etter en heading på nært hold av Etu Vertainen, headet ballen Stugli, deretter traff Steinbor og spratt over målstreken.

I det tredje minuttet av overtid, etter dødball, fulgte Steinbor ballen med øynene først etter Jimmy Kellehers heading, ballen traff venstre stolpe og fløy over mål.

I det 92. minutt skjøt Vertainen over det høyre hjørnet av sekstenmeteren fra midten av feltet, men minuttet senere fanget Jones skuddet til Andrej Ilić. I det 94. minutt fikk Divains gult kort for å ha angrepet Steinbor da han allerede hadde tatt ballen. I det 95. minutt skjøt Panich på mål, men Jones var overlegen.

RFS tapte et mål i det 104. minutt da Steinbor nådde ballen etter Kirk Millars innlegg fra høyre, men den spratt til Kyle McLean som knuste to RFS-spillere på mål – 1-0 for Linfield.

Millar ble byttet ut på slutten av første omgang overtid, men midtbanespiller Denis Rakel tok plassen til forsvarsspiller Vlalukin og Bill eller Fabricio Rodríguez da Silva Ferreira i stedet for Elfuseinia Jata i begynnelsen av andre omgang.

Jordan Stewart og RFS-forsvareren Žiga Lipušček fikk begge gule kort.

Klokken 117 gjør vertene en ny endring uten hastverk. Steinbor møtte Cameron Palmers kontring med selvtillit i det 119. minutt, men allerede på kontringen etter at Elvjes Stuglis innlegg fra venstre foran mål sendte Kelleher ballen i eget mål. Ballen, etter å ha truffet tverrliggeren, traff bakken bak mållinjen – 1:1.

Vinneren ble avgjort på straffer.

Hjemmelaget scoret først, men Matthew Clarkes skudd i nedre høyre hjørne av målet ble reddet av Steinbor. Friesenbichler slo i samme hjørne, keeper hoppet til den andre siden, 1:0. Divains skjønte heller ikke sjansen sin, og slo ballen hardt nede i venstre hjørne av målet. I mellomtiden scoret Ilitch 2-0 med en enkel volley til høyre side av nettet da Jones hoppet til den andre siden.

Vertainen satte inn 1-2 med et skudd i nedre venstre hjørne. Petrs Mareš var også ufeilbarlig, selv om skuddet hans i nedre høyre hjørne ble truffet av målvakten, 3:1. McLean gjorde et uimotståelig skudd, men panikken tillot også RFS å gå inn i gruppeturneringen – 4:2 med et enkelt skudd i nedre høyre hjørne av målet.

Sist torsdag endte kampen på «Skonto» stadion med stillingen 2:2. Et par minutter før slutten av ordinær tid ledet folket i Riga med 0:2, men Kevin Friesenbichler og Žiga Lipusček scoret i den gjenværende tiden og legionærene til RFS utlignet.

Blant latviske klubber var det bare «Ventspils» som spilte i gruppeturneringen i den europeiske klubbkonkurransen. For 13 år siden fortsatte Kurzemnieki sesongen i UEFA Europa Leagues gruppespill etter ikke å ha klart å komme seg gjennom UEFA Champions League-kvalifiseringssluttspillet.

Ved å bestå «play-off»-runden vil RFS motta minst 3,3 millioner euro fra UEFA.

RFS spilte uavgjort 2-2 med den finske klubben Helsinki HJK i den første runden av UEFA Champions League-kvalifiseringen, men tapte på straffer og nådde UEFA Conference League, hvor de vant 4-2 over Malta-mesterne i tredje innledende runde. «Hibernian» av Paola.

«Linfield» spilte uavgjort 1:1 med Wales-mester Oswestry «The New Saints» i første runde av Champions League-uttaket over to kamper og scoret et mål på overtid for å gå videre til neste runde, hvor de tapte 1:8 mot nordmannen. klubben «Bodo» ​​https: // www.lsm.lv/»Glimt», selv om de vant den første kampen med 1:0. Nord-Irland gikk inn i UEFA European League-kvalifiseringsgrenen og tapte 0:5 for sveitsiske «Zurich» i tredje runde i summen av to kamper.

Etter mer enn en halv sesong ligger RFS på tredjeplass i det latviske mesterskapet og kom til semifinalen i den latviske cupen, mens «Linfield» feiret overbevisende seire i de to første rundene av Nord-Irland Championship og scoret en målrapport på 7: 1.

«Linfield» har vunnet Nord-Irland-mesterskapet 56 ganger og er laget med flest nasjonale mesterskap i verden. «Linfield» deltar jevnlig i europeiske klubbturneringer og krysset veier med Latvia i 2005 da «Ventspils» ble beseiret i første runde av UEFA-cupen. Allerede på den tiden inkluderte troppen midtbanespiller Jamie Mulgrew, som fortsatt spiller for den nordirske klubben og er en av legendene.

Deltakelsen i den andre kvalifiseringsrunden av Conference League ble avsluttet av de latviske toerne «Valmiera» og «Liepāja», men «Riga» besto ikke den tredje runden.

UEFA Conference League er den tredje klubbkonkurransen i Europa, etter Champions League og Europa League. I mai, i Tirana, ble det italienske laget «AS Roma» kåret til turneringens første mester.