Latviske hockeyspillere vinner verdensmesterskapskampen med Norge – BNN

Latvias herrehockeylag under verdensmesterskapet onsdag Arena Riga det norske landslaget vant.

Latvia var overlegen med 2:1 (0:0, 2:1, 0:0).

Rodrigo Ābols og Tom Anderson scoret for Latvia, mens Ludvig Hoff scoret for Norge.

I det fjerde minuttet fikk Roberts Mamcic en to-minutters straffe, men målet ble ikke tapt i undertall.

I det 9. minutt får Oskars Batņa en ubrukelig klarering i motstanderens område, mens Kaspars Daugavins får den tredje klareringen.

Nordmennene fikk også avvisning, men resultatet ble 0:0.

21 sekunder før pause, etter et farlig norsk angrep og et skudd av Tomas Berg-Peulsen foran Artur Shilovs mål, skyndte latvierne seg for å forsvare keeper, med en hockeyspiller fra hvert lag som ble utvist.

I begynnelsen av den andre tredjedelen hadde det latviske landslaget et par gode scoringsøyeblikk, og nordmennene tjente også to minutter med straffer.

Disse episodene endte med to scoringer i det 24. minutt, da det på 39 sekunder ble oppnådd første flertall i dette mesterskapet, og deretter ble det scoret mål i de samme formasjonene.

Flertallet var ikke et resultat av en dødball, men et resultat av et raskt angrep.

I bortesone passet Kaspars Daugavins til Rudolf Balcers, som sendte pucken litt bakover, og Rodrigo Ābol sendte pucken i venstre hjørne av målet.

39 sekunder senere slo Ronalds Kēniņš en pasning til venstre fra høyre side av motstanderens område, der Tom Anderson, uten å håndtere pucken, sendte den inn i venstre hjørne av målet fra venstre skuddsirkel. Pucken traff målvakten Henrik Heukelanns benbeskytter og seilte gjennom luften, og seilte inn i det øverste hjørnet av målet.

I midten av perioden oppnådde ikke Latvia det store flertallet som varte i ett minutt og 42 sekunder. Det farligste øyeblikket var et skudd av Jānis Jakas fra blålinjen, hvoretter pucken traff venstre målstolpe.

Latverne hadde allerede scoret 13 ganger på det norske målet i perioden, da Ludvig Hoff for første gang grep inn i Shilovs to-mot-en-kontring med et skudd, og slo keeper fra høyre. Pucken traff målvakten, men fløy inn i mål.

Nordmennene angrep mer i tredje periode, men Latvia vant flertallet i det 57. minutt, da Daugavins var i en god skuddposisjon, men Heukelanns tok pucken.

To minutter før kampslutt ble flertallet avbrutt av Kristaps Ziles retur, og nordmennene byttet ut keeper med en femte spiller på banen, men Shilov måtte ikke ta mer enn ett skudd.

Šilov klarte å redde 20 norske skudd, men på motsatt side av banen klarte Heukelanns å redde 30 latviske skudd.

I den første perioden skjøt begge lag ni skudd hver, i den andre hadde latvierne et stort overtak (17:1), men i den tredje ga den norske offensiven dem en fordel (11:6), som ikke endte med mål. scoret.

Klokken 20.20 krysser hockeyspillere fra Canada og Kasakhstan pinner i denne runden i Riga.

Denne kampen vil bli sendt på kanalen Dette er hockey.

I gruppe B, etter tre runder med kamper, har Sveits ni poeng, Canada åtte og Tsjekkia sju. Latvia har vunnet fem poeng på fire kamper, Slovakia og Norge har vunnet fire poeng på fire kamper, Kasakhstan har hentet to poeng og Slovenia har ingen poeng.

Det er allerede meldt at USA slo Østerrike 4:1 i undergruppe A i Tammerfors, men klokken 20.20 går Finland og Frankrike på banen. Denne kampen vil bli sendt direkte på TV-kanalen LTV7.

I gruppe A har USA vunnet ni poeng på tre kamper, Sverige og Danmark har åtte poeng, Frankrike og Finland fire poeng hver, Ungarn to poeng, Østerrike ett og Tyskland har fortsatt ingen poeng.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper, med åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene fra hver undergruppe fortsetter sin medaljekamp i kvartfinalen, mens de svakeste lagene fra begge grupper forlater den sterkere divisjonen, med Polen og Storbritannia i topp 16 neste år.

I fjor vant finnene verdensmesterskapet, og slo Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, som arrangeres i fellesskap av de finske byene Tampere og Riga, vil finne sted fra 12. til 28. mai.