Latviske hockeyspillere slo Norge i turneringen i Slovakia

Begge lag hadde scoringsmuligheter i den første tredjedelen. For det latviske landslaget i det 17. minutt tok Kaspars Daugaviņas pucken fra motstanderen og sendte den til Rūdolfs Balcers foran mål, men skuddet hans ble reddet til corner fra mål av keeper Tubias Breivolls.

I det 26. minutt åpnet Latvia scoringen etter at Tom Anderson tok pucken i motstanderens sone og sendte den inn foran mål til Daniel Bērziņš, som sendte pucken i mål for Braivoll mellom forsvarsspillerne – 1:0.

I det 36. minutt snappet Renars Krastenbergs pucken på høyrekanten av sin egen fold, skøytet alene med keeperen og sendte pucken mellom gardistene, 2-0.

Selv om begge lag scoret 18 mål, utnyttet latvierne sine scoringsmuligheter bedre.

Latvia sikret seieren midtveis i den siste tredjedelen, da Henri Ravinskis var først foran mål med pucken truffet av keeper, men Rudolf Balcers, etter å ha mottatt en pasning fra baksiden av mål, beveget seg til siden til høyre for feltet til sentrum, tok en pause, og sendte pucken i nedre venstre hjørne av målet – 4:0.

I det 57. minutt scoret Eduards Tralmaks, uten å stoppe pucken, 5-0 med et skudd fra høyre skuddsirkel i motstanderens område, og traff det lengste hjørnet av målet.

Ivars Punnenovs reddet alle norske skudd på mål.

Latvia er vertskap for Slovakia på fredag.

Latviske og norske ishockeyspillere møttes sist i det siste verdensmesterskapet, da latvierne vant 2:1 i Riga.

I november spilte det latviske landslaget to testkamper mot Frankrike hjemme og vant begge, og slo franskmennene 4:1 og 3:1.

Etter testturneringen i Slovakia skal det latviske landslaget spille åtte testkamper i april som forberedelse til verdensmesterskapet.

Det er planlagt at det latviske landslaget i det forberedende stadiet før verdensmesterskapet skal spille to kamper mot Østerrike, to mot Finland, deretter to kamper i Sveits, men forberedelsene til mesterskapet vil avsluttes foran landet deres. publikum i to kamper mot nordmennene.

2024-mesterskapet finner sted i Praha og Ostrava fra 10. til 26. mai.

Sammensetningen av det latviske hockeylaget ved testturneringen i Slovakia:

keepere – Ivars Punnenov («Lausanne», Sveits), Erik Vitols («Keupa», Finland), Arginto Milberg («Kurbad»), Marek Egil Miten («Thunder of Adirondacks», ECHL);

forsvarere – Ralf Freiberg («Mountfield» fra Hradeckralov, Tsjekkia), Robert Mamcic («Nove Zámki «Mikron», Slovakia), Mick Tumanov (Jyveskiles JYP, Finland), Kristofers Bindulis («Mihalovce «Dukla», Slovakia), Arturs Andžan («Keupa», Slovakia), Patrik Ozols (Jihlava «Dukla», Tsjekkia), Daniels Goršanov («Cergy-Pontoise», Frankrike), Renarts Alksnis («Zemgale»/LBTU);

angripere – Rudolph Balzer (Zürich «Lions», Sveits), Renard Krastenberg (Graz «99ers», Østerrike), Eduards Tralmak (Kladno «Rytīrži», Tsjekkia), Haralds Egle (Liptovski Mikuláš «MHK 32», Slovakia), Tom Anderson («La Chaux De-Fonds», Sveits), Rihards Bukarts («Biel-Bienne», Sveits), Oskars Lapinskis (Langnavas «Tigers», Sveits), Kaspars Daugavins (Mihalovce «Dukla», Slovakia), Daniels Bērzins ( » Vsetīn, Tsjekkia), Oskars Batņa (Mikeli «Jukurit», Finland), Henri Ravinskis (Imatras «Kettera», Finland), Kristaps Roķis («Zemgale»/LBTU).