Latviske håndballspillere led et tungt nederlag i EM-kvalifiseringskampen

Latvias håndballdamer Foto: LHF

Det latviske håndballlandslaget for kvinner ble beseiret i den andre kampen i EM-kvalifiseringsturneringen 2024 mot Frankrike lørdag i Dobele. Latverne slapp med 8:55 (1:26).

Det første målet for det latviske landslaget ble scoret av Linda Krole i det femte minuttet, på 1:4, men på det neste måtte vi vente mindre enn 30 minutter, da Aleksa Stankevičas scoret (2:31). I det 45. minutt scoret Stankevica sitt andre mål for kampen (3:39), men etter det scoret hjemmelaget mer flytende.

På det latviske landslaget scoret Krole, Stankevica og Ieva Reinfelde to mål hver, og utnyttet to av de tre scoringsmulighetene, mens Madara Cibulska og Marija Dergačeva scoret ett mål hver i det eneste skuddet. Alisia Tublana scoret 12 mål på 13 skudd for vinnerne og Chloe Valentini scoret 11 mål på 13 skudd.

I den første kampen tapte Latvia for Slovenia borte med 13:51, mens Frankrike slo Italia med 50:16. Sist gang Latvia møtte Frankrike var i EM-kvalifiseringsturneringen i 1993, og tapte hjemme (21:23) og borte (17:24). Før kampen med Frankrike la treneren for det latviske landslaget, Māris Cibulskis, til Kristīni Dzenīti, Kristīni Daniļenko (begge – LSPA), Linda Borisanova (Salaspils idrettsskole), Marija Dergačeva og Juta Bindemani (begge – Ludza «Latgols » ) .

I neste «vindu» på landslaget møter latvierne Italia hjemme 28. februar og borte 2. mars. I de siste kvalifiseringskampene, 3. april, møter latviske håndballspillere Slovenia hjemme, mens de 7. april møter Frankrike borte.

De to beste lagene fra de åtte undergruppene og de fire beste tredjeplasserte lagene fra alle undergruppene går videre til sluttfasen av EM. De tre vertene og den nåværende tittelholderen, det norske landslaget, er allerede sikret plass til den siste turneringen, som finner sted i Østerrike, Sveits og Ungarn i november og desember 2024.

Cibulski får assistanse av Larisa Weinberga på landslaget.