Latvias hockeylandslag beseirer nordmenn i testkamp / Artikkel

I det tiende minuttet av den første tredjedelen ga Patriks Zuosovs Latvia ledelsen, men drøyt sju minutter senere sendte Tomas Bergs-Peulsens pucken i det latviske målet.

Tidlig i andre periode klarte også Latvia å score et mål, denne gangen var Patrikas Ozolas nøyaktig. Mot slutten av tredje periode klarte nordmennene å utnytte en to-minutters klarering av Mārtiņš Dzierkals. Andreas Martinsen scoret det andre målet for Norge og utlignet.

I starten av siste tredjedel var imidlertid Latvia i flertall, noe Robert Bukart klarte å utnytte, som ga Latvia ledelsen for tredje gang med et presist skudd på motstanderens mål. Nordmennene utnyttet også nok et flertall da Tobias Fladebijs slo den latviske målvakten Āriks Vītola på 47 minutter.

Uvis Jānis Balinskis scoret vinnermålet i det første minuttet av ekstraomgangene.

Vītols klarte 29 motstanderskudd inn i det latviske målet, mens Tobiss Normans reddet 12 skudd fra latviske hockeyspillere over hele banen.

I den andre kampen i «Kaufland»-cupen spiller latvierne mot Slovakia lørdag klokken 14.00. Slovakia vant 6-0 i torsdagens kamp mellom motstanderne Latvia.

Hari Vītoliņš vil bli assistert av Lauris Dārziņš og Peteri Nummelins også i denne turneringen i sitt arbeid med landslaget. Raimonds Vilkoits og keepertrener Edgars Lūsiņš, som kun skal være med laget under trening i Latvia, vil også fungere som assistenttrenere.

Motstanderne til det latviske landslaget i denne turneringen vil også være rivaler i verdensmesterskapet i 2023, som arrangeres i Riga og Tammerfors. Riga organisasjonskomité for verdensmesterskapet i 2023, samt hovedmaskoten for turneringen, pinnsvinet Spikey, planlegger også å besøke denne desemberturneringen.

Verdensmesterskapet i ishockey i Riga og Tammerfors i 2023 arrangeres fra 12. til 21. mai. Én gruppekamp vil finne sted i Riga, hvor Canada, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Latvia, Norge, Kasakhstan og Slovenia skal spille mot hverandre, samt to kvartfinalekamper.