Latvia må igjen spille mot Tyskland for femteplass i verden – Innebandy – Sportacentrs.com

• I forrige sesong møttes lagene i gruppespillet, da Norge var overlegne med 7:4. For «vikingene» var det sjette seier på seks kamper mot det tyske landslaget;

• Denne kampen startet annerledes, da 18 år gamle verdensmesterskapsdebutant Jakob Hein leverte et vinnerskudd fra venstre felt. Målvakt Markus Jelsnes knipset ballen med hånden, men klarte ikke å blokkere den;

• Norge klarte å utligne i kampens sjuende minutt da Markus Hamrins skudd ble blokkert, men Erlend Vestby Softing var først ute med returen – 1:1;

• Det var et drøyt minutt etter nordmenns første scoring da de allerede hadde tatt ledelsen. Denne gangen leverte Westby Softing ballen fra midten av banen til Sander Fauskanger på venstre side – 2:1;

• Mens Hein scoret i første omgang, scoret Tysklands andre leder Michael Vocke i det 27. minutt av kampen. Den produktive innebandyspilleren scoret et mål med et field goal, og kjørte programmet fra midtsirkelen;

• Nøyaktig ett minutt senere klarte tyskerne å utligne. Markus Lindgjerdet, toppscoreren i denne ligaen, mistet ballen mens han lette etter et skudd. Uansett hvordan han forsøkte å rette opp situasjonen, klarte han kun å bryte reglene mot Niklas Megler. Meglere ble stående, løp mot Jelsnes og skjøt nøyaktig;

• Det var ikke alt, for etter mindre enn tre minutter var Tyskland allerede foran 4:2. Meglere tok over pasningsrollen og headet ballen til Svensson Hope foran mål, noe som var effektivt;

• I fremtiden fikk sidene et gjensidig avslag, hvoretter til og med tyskerne ble i undertal. Nordmennene tok imidlertid ikke sjansen;

• Vikingene hadde utsatt jakten til tredje omgang, da Marius Pedersen scoret et tidlig mål, men like etter klarte Martin Kvisvik å vinne ballen i hjørnet av banen i en vanskelig situasjon og sende den til Fauskanger foran mål. – 4:4 opptatt;

• Halvveis i omgangen ble målet satt opp av de norske veteranene, da kaptein Daniel Gidske sparket Ketil Kronberg foran mål, som allerede hadde satt Norge foran;

• Gleden varte ikke lenge, da Nils Hoferbert i neste angrep klarte å utligne – 5:5;

• I de resterende minuttene av ordinær tid var nordmennene i undertall, men ingen av sidene klarte å score. Dette gjorde at lagene måtte gå til ekstraomganger;

• Det tok litt over halvannet minutt å avgjøre vinnerne. Mens han spilte i eget mål, ga Niklas Brokers en pasning til broren Janos, som uten mye tanke slo ham inn i rivalens mål, og ga tyskerne en historisk seier over sine rivaler;

• Det betyr at Tyskland tar imot Latvia i kampen om femteplassen søndag, mens Norge tar imot Slovakia i sjuendeplasskampen.