FOTO. Latviske ishockeyspillere beseirer Norge i verdensmesterskapskampen

Latviske ishockeyspillere beseirer Norge i verdensmesterskapskampen

Det latviske herrehockeylaget slo Norge i den tredje VM-kampen i Tammerfors mandag, og oppnådde sin første seier i Finland.

En cocktail

TESTEN. Plasseringen av tommelen når du krysser fingrene avslører mye om din personlighet

Hilse på

7 produkter som alle synes er sunne, men som egentlig ikke er det

«For passasjerer uten maske kan du bli nektet adgang til kjøretøyet!» Kunngjøringen i busshytta forvirrer passasjeren

Les andre innlegg

Latvia beseiret Norge 3:2 (1:1, 2:0, 0:1).

Rodrigo Ābols, Nikolajs Jeļisejevs og Roberts Bukarts scoret mål for det latviske landslaget.

ANDRE LESER AKKURAT

I første periode var de latviske hockeyspillerne litt bedre, men pucken fløy ikke inn i det norske målet på lenge, selv i to to-minutters avvisninger, tjent inn av de norske hockeyspillerne i første halvdel av perioden. .

Resultatet ble åpnet av kapteinen for det latviske laget, Rodrigo Ābols, da 14 minutter og fire sekunder var spilt. Etter at Rudolf Balcers spilte igjen på høyresiden av det norske området, la Ronalds Ķeniņš en vakker pasning fra kanten til lengste stolpe og Ābols, ved hjelp av en liten retur fra den norske hockeyspilleren, sendte pucken i mål – 1:0.

I det 17. minutt fikk Ludvig Hoff to minutter for frekkhet, men latvierne klarte heller ikke å utnytte dette flertallet.

Etter omstart av kampen fikk Mats Roseli Ulsens en pasning i den femte kontringen rett foran Elvja Merzlikins mål, og sendte pucken over isen i mål – 1:1.

I begynnelsen av andre periode brukte ikke det latviske landslaget feil tre-mot-en norske forsvarsspiller, Rihards Maren og Oskars Batņas.

Like etter tvang Norge Latvia inn i egen sone, og kastet bort to gode scoringsmuligheter for den naturaliserte svenske spissen Kristians Jakobson.

Vendepunktet i kampen kom i det 27. minutt, da først Matias Tretenes tjente en to-minutters straffe for å holde hendene hans, men under den suspenderte straffen ble Rihardas Bukarts felt av Hoff med en teknikk verdig en fighter, for var allerede tredje gang han gikk til straffeboksen i denne kampen.

Hoff ble ikke lenge i utvisningsboksen, for etter å ha sett videoreprisen laget av dommerne, ble kampteknikken vurdert med 5+20 minutters straffe og avvist til kampslutt, Hoff gikk til garderoben, men Latvia fikk stort flertall i to minutter og ytterligere tre minutter, fem mot fire flertall for nordmennene.

Selv om de ikke klarte å holde pucken i sonen, tok det bare 27 sekunder å komme til 2:1. Etter pasninger av Jānis Jakas og Balcers fra høyre forsvarsposisjon sendte Nikolays Yeliseyevs pucken opp i øvre høyre hjørne av målet etter et skudd – 2:1.

Flertallet klarte ikke å score det andre målet, men etter nøyaktig 33 minutter spilte Roberts Bukarts, etter pasningene til Sanda Smon og Kristaps Sotnieks, beveget seg langs venstrekanten og skjøt på mål og traff hjørnet øverst til venstre i døren – 3: 1. Den norske keeperen hadde allerede begynt å bevege seg mot motsatt hjørne av målet, men sikten hans foran mål ble dekket av Batnia.

Nordmennene tapte et mål i det 48. minutt, da Max Krogdahl, etter å ha kastet pucken foran mål, traff det øvre høyre hjørnet av målet og scoret 2:3. Merzlikin var dekket og så ikke skuddet.

Nordmennene tar initiativet og angriper farlig målet som forsvares av Merzlikin. Harijs Vītoliņš, trener for det latviske landslaget, ba om pause etter irettesettelsen, men den norske offensiven fortsatte.

Ett minutt og 48 sekunder før slutt på ordinær tid byttet Norge ut keeper Henrik Heukelan med en sjette spiller, Kēniņš og Andrēas Martinsens fikk gjensidige avvisninger for å takle Merzlikin foran mål, men resultatet endret seg ikke: Latvia vant 3:2.

Nordmennenes overlegenhet i tredje periode viser seg også av antall skudd på mål. Norge forstyrret Merzlikin 19 ganger, men i motsatt mål klarte Martinsen fire pucker.

Denne offensiven bidro til at nordmennene forbedret seg på denne indikatoren i hele kampen – 36:28.

Balcers ble anerkjent som den beste spilleren på det latviske landslaget og Roseli Ulsens ble anerkjent som den beste spilleren på det norske laget.

Finland og Sverige leder gruppe B med seks poeng på to kamper. Tredjeplassen er okkupert av USA med fem poeng, Tsjekkia med tre poeng på to kamper og Latvia med tre. Norge fikk to poeng på tre dueller, mens Storbritannia og Østerrike fikk ett poeng hver på to kamper.

Fredag ​​tapte Latvia, som innledet det 25. året med verdensmesterskapet i elitegruppen, 1:4 for det amerikanske landslaget. Andris Džeriņš scoret det eneste målet, men de andre hockeyspillerne klarte ikke å utnytte mange muligheter. Lørdag, i den andre kampen, fikk en unødvendig klarering på slutten av kampen den finske olympiske mesteren til å tape 1:2, i hvis mål Rudolph Balcers sendte pucken.

Norge tapte 0-5 for Finland i åpningskampen i mesterskapet, men i den andre kampen søndag åpnet de en tremålsledelse og slo Storbritannia 4-3 i «bullshit».

Kl. 20.20 konkurrerer Finland og USA i undergruppe B. Denne kampen vil bli sendt på kanalen «360 TV hockey».

I undergruppe A møtes imidlertid Slovakia og Canada på mandag i dagens første kamp, ​​mens klokken 20.20 går Frankrike og Tyskland på banen. Den første kampen kan sees på kanalene «360 TV» og «360 TV hockey», mens den andre kampen sendes på LTV7.

I gruppe A har Sveits og Canada seks poeng på to kamper, Danmark, Frankrike, Tyskland og Slovakia har tre poeng. Kasakhstan og Italia ligger på null poeng, med to dueller bak seg.

Tsjekkia møter Latvia torsdag, mens Latvia møter Østerrike dagen etter. Søndag spiller latvierne for første gang verdensmesterskapet mot britiske hockeyspillere, og gruppeturneringen avsluttes 24. mai med kamp mot Sverige.

Etter gjenopprettingen av uavhengigheten møttes Latvia og Norge 12 ganger ved verdensmesterskapet og oppnådde syv seire. I fjor i Riga måtte de imidlertid tape 3:4 i serien på straffe.

Kapteinen for det latviske landslaget i mesterskapet er Rodrigo Ābols, men han får hjelp av Rūdolfs Balcers og Artūrs Kulda.

Forsvarsspiller Kristaps Sotnieks, som spiller sitt 12. mesterskap, har mest erfaring i verdensmesterskap. Dette er det niende, åttende og syvende mesterskapet for henholdsvis spissene Ronald Kēniņas og Robert Bukart og forsvarsspilleren Artūrs Kuld. Ni hockeyspillere har ikke spilt i noen voksenliga.

Før den fjerde kampen blir Kristiāns Rubīns lagt inn i rekken av det latviske landslaget, og landslaget får også muligheten til å inkludere spissen Teodoras Bļugera i laget under mesterskapet. For øyeblikket, blant spillerne som dro til Finland, er de yngste spillerne på laget, spissene Klaavs Weinbergs og Oskars Lapinskis, ikke inkludert i søknaden.

Etter Russlands invasjon av Ukraina suspenderte Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) alle russiske og hviterussiske landslag og klubber fra IIHF-konkurranser. I stedet for Russland og Hviterussland spiller Frankrike og Østerrike, som var de høyest rangerte lagene fra land som ikke skulle spille i toppdivisjonen.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper, med åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag i undergruppekonkurransen. Etter en runde med gruppekamper vil de fire beste lagene fra hver undergruppe fortsette kampen om medaljer i kvartfinalen, men de svakeste lagene i turneringen, i motsetning til i fjor, forlater den sterkeste divisjonen, og neste år vil Slovenia og Ungarn være blant de 16 beste på sine plasseringer.

Verdensmesterskapet i 2022 finner sted i Finland fra 13. til 29. mai.

LETA-laget, bestående av sportsjournalist Paula Vucena og fotojournalist Edijs Pālens, reiste også til det latviske landslagets kamper i Tammerfors for å følge fremgangen til våre hockeyspillere og andre viktige mesterskapsbegivenheter direkte fra spillestedet.

I LETA-delen dedikert til hockeymesterskapet («http://www.leta.lv/hockey») kan du finne den nyeste informasjonen ikke bare om fremgangen og suksessen til det latviske hockeylaget, men også om resultatene til andre hockeylag og dagens saker i mesterskapet.

Latvisk herrelandslag for verdensmesterskapet:

Målvakter: Elvis Merzlikin (Columbus Blue Jackets, NHL), Gustavs Davis Grigal (University of Alaska Fairbanks, NCAA), Artur Shilov (Abbotsford Canucks, AHL);

Forsvarere: Jānis Jaks (Sotsji, KHL), Kārlis Čukste (Ocelarži of Tršinec, Tsjekkia), Kristaps Sotnieks (Dinamo of Riga, KHL), Roberts Mamčić (Linkoping, Sverige), Arvil Bergmanis (University of Alaska Fairbanks, NCAA), Artūrs Kulda (Krefeld Penguin, Tyskland), Kristaps Zīle (Litvinova Verva, Tsjekkia), Sandis Smons (Geneva Servette, Sveits);

Spisser: Mārtiņš Dzierkals (Plzen «Škoda», Tsjekkia), Rihards Bukarts (Vladivostok «Admiral», KHL), Roberts Bukarts (Vītkovice «Ridera», Tsjekkia), Andris Džeriņš (Linz «Black Hawks», Østerrike), Rihards Marenis (Ärnsköldsvíkas “MoDo”, Sverige), Deniss Smirnovs (Geneve “Servette”, Sveits), Oskars Lapinskis (Langnavs “Tigers”, Sveits), Ronalds Kēniņš (“Lausanne”, Sveits), Oskars Batņa (Mikeli “Jukurit”, Finland), Renārs Krastenbergs (Villaha VSV, Østerrike), Klāvs Weinbergs («Zemgale»/LLU, Latvia), Rodrigo Ābols («Orebro», Sverige), Nikolajs Yeliisejevs (MoDo of Örnskheldsvik, Sverige), Rudolfs Balcers (San Jose » Sharks», KHL).

Norske ishockeylag for menn til verdensmesterskapet:

Keepere: Júnas Arntsen (Orebro, Sverige), Henrik Holm (Stavenger Oilers, Norge), Henrik Heukelann (Red Bull München, Tyskland);

Forsvarsmenn: Kristian Bull (Nove Zamky, Slovakia), Johannes Johannessen, Max Krogdahl (begge Vastervik, Sverige), Andreas Klavestad, Daniel Buen Roxet (begge Stavanger Oilers, Norge), Kristian Kosastul (Ontario Reign, AHL), Emil Lilleberg ( » Oskarshamn», Sverige), Matias Nestebe («Bjorkloven», Sverige);

Spisser: Tubias Fladby (Tingsried «AIF», Sverige), Mangnus Gehab (Askeras «Frisk», Norge), Mikael Haga (Raumas «Lukko», Finland), Mangnus Breke Henriksen, Mattis Ulimb, Martin Reimark (alle – «Valerenga» , Norge), Ludwig Hoff (Oilers of Stavanger, Norge), Christian Jakobsson (Sparta Praha, Tsjekkia), Andreas Martinsen (Lillehammer, Norge), Ken Andre Ulimb (Wild Wings of Schwenningen, Tyskland), Mats Roseli Ulsen (Frolunda, Sverige), Eirik Salsten (Storhamar, Norge), Matthias Tretenes (La Chaux-de-Fonds, Sveits).