For skiskytteren Bendika forsvinner håpet om en høy plass på sprinten med første skudd

Norske Marte Olsbi Reiselanna vant, og kom i mål på 20 minutter og 22,0 sekunder. Vertinne Anais Beskon var 15,4 sekunder bak og nummer to, men Elvira Ēberga, som fortsatt var 0,7 sekunder saktere, endte på topp tre, selv om den svenske skiskytteren scoret to runder. Reiselanna og Beskon skyter uten feil.

Sanita Buliņa har nådd 90. plass i konkurransen av 105 deltakere og kvalifiserte seg, i likhet med Bendika, ikke til kjøreturen som er planlagt på lørdag, hvor de raskeste 60 starter. Derfor endte etappen av kvinnekonkurransen for latviske idrettsutøvere allerede i den første konkurransen.

Buliņa gjorde også tre feil i skytingen. Bendika tapte mer enn to og et halvt minutt til vinneren (+2: 33,2), men Bulli ble skilt fra førsteplassen med mer enn tre minutter (+3: 18,2).

Etter hvert som etappen fortsetter starter herresprinten fredag ​​i Annecy, både menn og kvinner kjører lørdag og sesongens første løp med fellesstart går søndag.

I midten av januar, etter den sjette etappen av verdenscupen, avsluttes kvalifiseringskampen om billetter til vinter-OL i Beijing.