For første gang i historien kommer ikke det latviske damelaget i innebandy med blant de åtte beste i verdensmesterskapet

Latvia tapte for Norge 6:9 (1:5, 2:3, 3:1) i kampen om kvartfinalen og kampen om niendeplassen fortsetter.

Latvia startet kampen med å slå Norges mål i det 25. sekundet. Anna Ankudinova scoret etter en pasning fra Zane Darsha.

Nordmennene scoret de neste sju målene i kampen, og tok ledelsen 7-1 i det 23. minutt.

Karen Farness og Emma Lunde sørget for 2-1 i løpet av 26 sekunder i det åttende minuttet, og Lund og Farness, som scoret sitt tredje mål for kampen, sørget for 7-1 med presise skudd 28 sekunder inn i starten av kampen. andre periode. .

I det 24. minutt ble et mål gjenvunnet av Marta Liba Zamec etter en pasning fra Zane Ziedones, men i det 25. minutt scoret Júliya Rozīte 3:7 fra en pasning fra Simona Gräpėnas.

I det 28. minutt satte nordmenn inn 8:3, men i begynnelsen av siste periode startet offensiven fra det latviske landslaget, som hadde gått inn i kampen på to skift.

28 sekunder ut i perioden scoret Ankudinova sitt andre mål i kampen fra en pasning fra Gräpėna, i det 46. minutt scoret Samanta Bērziņa et mål fra en pasning fra Rozīte, og etter 56 sekunder scoret Grāpēna 6:8 etter en pasning fra Rozīte.

Kan ikke spille. I andre halvdel av perioden kom nordmennene seg, og kun det fantastiske spillet til Elina Jeige på mål etter de norske skuddene hindret nordmennene i å øke ledelsen frem til det 57. minutt, da Marie Gunnersen scoret kampens siste mål – 9 :6 for Norge.

Latviske innebandyspillere spiller den første kampen i kampen om 9-12 torsdag. plass.

Det er allerede rapportert at de latviske innebandyspillerne søndag tapte mot det polske landslaget i gruppen av de sterkeste lagene med 4:6, mandag kapitulerte de for Sveits med 0:13, og tirsdag. de anerkjente Tsjekkias overlegenhet med en score på 0:8.

I gruppe A ble seks poeng samlet av Tsjekkia, fire av Sveits, to av polske innebandyspillere, men Latvia forble på andreplass.

Norge beseiret det russiske nasjonale innebandyforbundets (NFFR) lag 7-3 i deres andre runde gruppe D-kamper, beseiret Estland 11-1 og slo Singapore 4-2 for å ta førsteplassen i gruppen.

I gruppe D fikk Norge seks poeng, NFFR-laget – tre, Estland – to og Singapore ett poeng.

Innehaverne av de to første plassene i de sterkeste gruppene A og B går umiddelbart til kvartfinalen (Tsjekkia, Sveits, Sverige, Finland), mens innehaverne av tredje og fjerde plass må møte de to sterkeste lagene fra andre lag av hver gruppe.

Latviske innebandyspillere oppnådde sin første seier mot Norge i verdensmesterskapet i 2013, og vant 4:3 i ekstraomganger. I 2017 vant Norge 3:2, men for to år siden vant Latvia 6:4.

Latvisk landslagstrener Jānis Inģist inkluderte to keepere, fire forsvarere og 14 spissspillere på landslaget.

Den største representasjonen av spillere kommer fra Kocēni-klubben «Rubene»: ni innebandyspillere. To spillere kommer hver fra Ķekava «Bulldogs»/NND og Cēsu «Lekrings», mens en hver representerer lagene «Līgatne» og «Ķekava». Fem andre innebandyspillere spiller daglig i utenlandske klubber i Sveits og Finland.

Det latviske kvinnelandslaget inntar for øyeblikket en sjuende plassering på verdensrankingen, men i det forrige verdensmesterskapet, som ble arrangert for to år siden i den sveitsiske byen Neuchâtel, tok laget en åttendeplass.

Latverne har deltatt i alle de 12 verdensmesterskapene som er avholdt så langt, og har alltid endt blant de åtte beste. I verdensmesterskapet i 2007 tok det latviske landslaget fjerdeplassen.

Jānis Ingistas får hjelp av instruktør Linda Līce og atletisk trener Kaspars Reikmanis.

Latvias landslag ved verdensmesterskapet i innebandy:

keepere – Elīna Jeige (Emmenenthal «Skorpion», Sveits), Jana Filipsone (Ķekava «Bulldogs»/NND);

beskyttelse – Samanta Bērziņa, Marta Lieb Zamec, Daniela Dafne Hāne (alle – Kocēnu «Rubene»), Kristiāna Elizabete Krūmiņa («Ķekava»);

angripende – Yulia Rozīte, Anna Ankudinova (begge – Zürich «Lionessa», Sveits), Simona Grāpēna, Laura Gauger, Zane Darša, Emilija Salaciete, Zane Ziedone (alle – Kocēnu «Rubene»), Elīza Elizabete Bērziņa («Lērziņa») Garbare (Wintertūras «Rychenberg», Sveits), Klinta Martijēkab (Usikaupunki «Kalannin Pallo-65», Finland), Luize Raseitseva, Liliana Jakovicka (begge – Cēsu «Lekrings»), Anna Mūrniece (Ķekava «Bulldogs»/Madēna) Rozite (Kočenu «Rubene – 1»).