Det latviske hockeylaget vinner testturneringen mot Norge

16 sekunder ut i kampen ble det første målet for det latviske landslaget scoret av Rūdolfs Polcs, som med suksess sendte en pasning fra Oskars Batņas i mål fra kloss hold.

I den første tredjedelen klarte Denis Smirnov å utnytte det numeriske flertallet, og nådde 2:0. Selv om Smirnov slo en pasning mot mål til en lagkamerat, klarte pucken å gå inn i nettet etter å ha spratt av den norske spillerens skøyte, så målet ble kreditert Smirnov selv.

I første halvdel av andre tredjedel spilte lagene likt, men resten av omgangen brukte latvierne mer tid i den norske forsvarssonen. I det 27. minutt fikk det latviske landslaget en to-minutters utvisning på grunn av et numerisk brudd og forsvarte seg med hell. Det latviske landslaget hadde også muligheten til å spille i flertall, men ble ikke brukt til å score mål.

I begynnelsen av den siste tredjedelen ble Norge presset tilbake, noe som ga latvierne muligheten til å spille i flertall igjen. I dette flertallet brukte latviske hockeyspillere mer tid i angrep og etter pasninger av Denis Smirnov og Patrik Ozol sendte Renārs Krastenbergs pucken i mål, og gjorde 3-0.

På det latviske landslaget skilte Deniss Smirnovs seg ut med et mål og en assist, og ble anerkjent som kampens beste spiller.

Lagets mål ble forsvart av Jānis Kalniņs, som reddet 14 motstanders skudd.

Latviske ishockeyspillere skal konkurrere mot det danske landslaget fredag.
Testturneringen i Danmark finner sted fra 11. til 13. november. I tillegg til Latvia og Norge deltar også vertslandet Danmark.
I denne turneringen blir Vītoliņš assistert av Artis Ābols, Viktors Ignatjevs og Juris Klodāns.

Eriks Visockis tar seg av den fysiske forberedelsen, mens Pēteris Groms utfører oppgavene til videocoachen.

Vītoliņš inkluderte tre keepere, åtte forsvarere og 12 spissspillere. Skadde spiss Tom Anderson, samt forsvarsspiller Nikita Mateiko og keeper Dave David Rolow reiste ikke til Danmark.

Sammensetningen av det latviske landslaget for testturneringen i Danmark:
keepere – Jānis Kalniņš (Vēkšes «Lakers», Sverige), Āriks Vītols (Rīga «Dinamo»), Linards Lipskis («Mogo»/LSPA);
forsvarere – Kārlis Čukste, Kristaps Zīle, Patrik Ozols, Ernest Ošenek, Miks Tumānovs (alle – Riga «Dinamo»), Roberts Mamčics (Zlīna «PSG Berani», Tsjekkia), Sandis Smons (Geneve «Servette», Sveits), Nauris Sējējs («La Chaux-de-Fonds», Sveits);

forwards – Rudolfs Polcs («Mogo»/LSPA), Denis Smirnovs (Geneve «Servette», Sveits), Renārs Krastenbergs («Villacher SV», Østerrike), Daniels Bērzins, Jānis Švanenbergs, Patriks Zaiutovs, Filips Buncis (alle – Rigas Dinamo) «), Nils Sējējs («La Chaux-de-Fonds», Sveits), Emils Gēgeris (Angletas «Hormadi», Frankrike), Oskars Batnia (Mikeli «Jukurit», Finland), Frank Razgal (Jastszębbe GKS, Polen), Rihards Melalksnis («Kloten», Sveits).