El. VM i fotball for kvinner. De røde og hvite på lik linje med Norge

på stadion Han ser Polske kvinner sto overfor den vanskeligste oppgaven i kvalifiseringsrundene til verdenscupen, som arrangeres i Australia og New Zealand. Rivalen deres var lederen og favoritten til gruppen, som scoret 13 mål i sine to første kvalifiseringskamper og aldri tapte en eneste. Dessuten må hvitt og rødt klare seg uten deres Stjernene Ewa Pajorsom pådro seg en alvorlig kneskade.

Hjemmelaget startet imidlertid uten respekt for den mest rutinerte og titulerte motstanderen. De tok nesten raskt ledelsen da de spilte i det 9. minutt Adriana Akhcińska treffer like utenfor målet Margaret Messias. Resten av første omgang ble imidlertid spillet diktert av de norske kvinnene. Beskyldningene til trenerne Natalii Patalon De var imidlertid ganske godt organisert i forsvaret og keeperen reddet dem fra å misse et mål Karolina Klabis.

Den andre delen av spillet var lik. Norske kvinner presset noen ganger polske kvinner inn i et dypt forsvar, men satte tidvis i gang farlige motangrep. Farlig under det rødhvite målet var det blant annet i det 49. minutt da han bommet på målet i en god situasjon Lisa-Marie i utlandet og på 68 «, da, heldigvis for vertinnene, dommeren etter en feil Klabis plystret en feil på den polske keeperen.

Polakkene hadde en av få sjanser i det 71. minutt, men etter kampen Natalii Padilli-Bidas flatt skudd Dominika Grabowska Gjestenes målpost har passert. Noen minutter senere hadde han en god mulighet Kinga Kozakimen det skarpvinklede slaget var for lett til å overraske Cecilie Fiskerstrand.

Unnlatelse av å gripe inn kan koste de røde og hvite svært dyrt Klabis i restitusjon når keeper har gjort en feil i hjørnesparket. Sikkerhetskopien utnyttet imidlertid ikke dette Han så Boe Risadet skuddet fra kloss hold og kampen endte med et splittpunkt.

I tidligere knockout-kamper verdensmesterskap Det polske laget vant 1-0 borte fra Armenia og uavgjort 1-1 i Gdansk med Belgia. Neste kamp spilles tirsdag i Tychy med Albania.

Direkte promotering a VM 2023 gruppevinnerne vil vinne og toerne spiller i sluttspillet. De to første vil sikre en pasning til verdenscuppen, og den tredje vil ha en ny sjanse i den 10-lags interkontinentale sluttspillsturneringen.

32 lag skal dukke opp i VM-sluttspillet på baner i Australia og New Zealand, to av vertene – uten at de trenger å spille i kvalifiseringskamper.