Det latviske hockeylandslaget trekker seg og vinner over Frankrike i den andre kampen

I fortsettelsen av kampen, i introduksjonen av den andre tredjedelen, hadde latviske hockeyspillere muligheten til å spille i flertall, men igjen klarte de ikke å score et mål.

I det 29. spilleminuttet scoret Klāvs Veinbergs etter en kjapp kontring etter Edgars Kuldas.

Etter ytterligere tre minutter beseiret Mārtiņš Dzierkals den franske målvakten og doblet Latvias ledelse.

I tredje periode, i det 45. minutt, scoret vertene et mål, men dominansen til to mål, som spilte i flertall, ble gjenvunnet av Sandis Smons.

På slutten av kampen spilte Latvia fortsatt i mindretall, og etter ubrukt flertall klarte Frankrike å score 2:3 på 18 sekunder til slutten av ordinær tid.

Klāvs Veinbergs ble anerkjent som den beste spilleren på det latviske landslaget.

Torsdag, i den første prøvekampen med 2:1, var det franske landslaget overlegne.

Oskars Batņa scoret målet for det latviske landslaget.

Vītoliņš valgte tre keepere, åtte forsvarsspillere og 12 spissspillere til testkampene. Rodrigo Ābols, Miks Indrašis, Ronalds Ķēniņš, Artūrs Kulda, Kārlis Čukste, Rihards Bukarts, Jānis Jaks, Kristaps Zīle, Renārs Krastenbergs, Andris Džeriņš ble i Riga og skal trene i Riga.

Det har allerede blitt rapportert at under forberedelsesfasen vil laget ledet av Vītoliņš spille seks testkamper, to mot Frankrike, Sveits og Kasakhstan. Etter testkampene i Frankrike besøker det latviske landslaget Sveits 30. april og 1. mai og kampene mot Kasakhstan spilles på hjemmebane 8. og 9. mai.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Det latviske landslaget i VM i gruppe B i Tammerfors krysset Finland, USA, Tsjekkia, Sverige, Norge, Storbritannia og Østerrike. Canada, Tyskland, Sveits, Slovakia, Danmark, Kasakhstan, Italia og Frankrike skal spille i gruppe A. Helsinki.

Det har allerede blitt rapportert at etter den russiske invasjonen av Ukraina, suspenderte Det internasjonale hockeyforbundet (IIHF) alle russiske og hviterussiske landslag og klubber fra konkurranser organisert av IIHF.

Russland og Hviterussland vil bli erstattet av Frankrike og Østerrike, som er rangert som det høyeste utvalget av land som ikke bør spille i toppklassen.

VM 2022 i Finland er planlagt til 13.-29. mai.

Sammensetning av det latviske herrehockeylaget for testkampene mot Frankrike:

Målvakter: Gustav Dāvis Grigals (University of Alaska Fairbanks, NCAA), Ēriks Vītols («Zemgale» / LLU), Patriks Bērziņš («Liepāja»);

Forsvarere: Kristaps Sotnieks (Riga Dinamo, KHL), Robert Mammitch (Linköping, Sverige), Arvils Bergmanis (University of Alaska Fairbanks, NCAA), Ernest Ošenieks (Kiekko-Vantaa), Artūrs Andžāns (Riga), MHL), Sandis Smons ( Geneva Servette, Sveits), La Chaux-de-Fonds (Sveits), Patrick Ozols (Zemgale / LLU);