Det latviske fotballandslaget i Norge ødelegger hjemmelagets sjanser til å kvalifisere seg til VM

Det latviske landslaget i fotball tok sjette poeng i kvalifiseringen til verdensmesterskapet i 2022 i den norske hovedstaden lørdag, og spilte uavgjort med det norske fotballandslaget.

Det latviske landslaget spilte 0:0 (0:0) med eierne av banen.

For norske fotballspillere blir dette trolig en skjebnekamp som vil hindre dem i å kvalifisere seg til World Cup Main Event. Tyrkiske fotballspillere inntar nå andreplassen i undergruppe G, mens det latviske landslaget har sikret seg femteplass i sekslagskonkurransen.

Selv om ballen var mye mer på første halvdel av banen, tok latvierne farligere skudd. Alvis Jaunzems leverte et majestetisk langskudd 18 minutter ut i kampen, men bommet noen få meter.

Hjemmelaget jobbet hardt for å komme seg igjennom og hadde som et resultat en god sjanse til å ta en da Kristians Torstveds prøvde å løfte ballen forbi keeper. Generelt tilbrakte imidlertid det latviske landslaget en kvalitativ halvdel, med suksess i forsvar, i tillegg til å forverre situasjonen med en kontring ganske ofte.

Gjestene hadde et mye tøffere øyeblikk i andre omgang. Allerede fra de første minuttene skilte nordmenn seg ut under et betydelig press. Robert Ozols slapp unna Torstveds timetersskudd, men Antonio Chernoordy slapp ballen i et tomt mål da Muhammad Eljunusi flyttet den over keeper. I denne episoden led den latviske landslagsmålvakten hardt og hjemmespissen slo ham i ansiktet med kneet. Etter en lang kur kunne Kuldīga fortsette spillet.

I andre halvdel av kampen var latviske fotballspillere svært sjelden i stand til å utvikle et angrep, mer og mer «sittende» i sitt straffefelt. I det 80. minutt faller Ozolams Eljunusi dramatisk like utenfor 16-meteren, men dommeren er ikke imponert og advarer ham for dykking.

Kompensasjonsperioden varte i åtte minutter, inkludert tiden det tok for latviske landslagsansatte å yte bistand til Ozola. Nordmennene angrep i storm, men det var alltid noe urovekkende ved angrepets sluttfase. Kampen endte med 0:0 og det var en enorm skuffelse i ansiktene til det norske landslaget.

Det latviske landslaget scoret seks poeng på ni kamper. Landslaget har nå trukket poeng fra alle lagene i gruppen, med unntak av det nederlandske landslaget. Enheten avslutter sin syklus på tirsdag når den besøker Gibraltar.

Det norske laget på sin side må nå vinne i Nederland for å kvalifisere seg til minst en andreplass i gruppen eller en «play-off»-gruppe. Nordmenn håper også at tyrkiske fotballspillere taper poeng i Montenegro. Vinner Tyrkia, må Norge vinne med to mål.

Portalen «Delphi» tilbød live tekst av spillet.

PK-kvalifisering i fotball: Latvia – Norge

Latvia – Norge 0: 0 (0: 0) Scorer: – – -Advarsler: Eduards Emsis (52 min.), Vladimirs Kamešs (88 min.) – Mortens Torsby (22 min.) Avvist: – – – Latvia: Roberts Ozols , Roberts Savaļnieks, Antonijs Chernoordijs, Kaspars Dubra, Raivis Jurkovskis, Mārtiņš Ķigurs (Krišs Kārkliņš, 89 min.), Eduards Emsis, Alvis Jaunzems (Vladimirs Kamešs, 59 min.), Roberdis minslav Ul. Gutkovskis (Raimonds Krollis, 89 min.).

Spillstatistikk («Sofascore»):

Latvia 0: 0 Norge Kamp over Nok et skudd fra Eljunusi er blokkert! Det latviske landslaget forbrukte utrolig mye styrke og beskyttet uavgjort.

90 + 7. min.Serluts treffer stolpen litt! Angriperen slo plutselig hodet igjen etter å ha truffet midten, men traff ikke døren.

90 + 7. Det latviske landslaget løp inn i en kontring, som ikke ble truffet, men «brent» en stund.

90 + 6. min Det norske laget kommer inn på banen både fra sentrum og etter hjørnespark, men skuddet er feil.

90 + 3. Min Utrolig sterkt press på målet til det latviske landslaget! Det er vanskelig å beskrive hvor mange skudd forsvarere må parere. Latviske fotballspillere blir dyttet inn i straffefeltet sitt.

90 + 2. min Chernoordy spiller på grensen mot Serlutu. Nordmennene når stolpen umiddelbart, men der venter ozolene på at ballen skal kastes ut.

Klareringstiden blir åtte minutter Det latviske landslaget tar et farlig hjørnespark! Raimonds Krollis header i mål, men gir ikke ønsket resultat.

90 min Eiken griper Serlutas hode sikkert. Sigøyneren fortjener umiddelbart et hjørnespark.

89 min Raimonds Krollis og Krišs Kārkliņš erstatter Vladislav Gutkovskis og Mārtiņš Ķigurs.

88 min Vladimir Kamesh «kuttet» motstanderen med et aggressivt innkast. Ok, dette er bare det gule kortet.

88 minutter ut i kampen fortsatte nordmennene å angripe, men hjemmelaget klarte ikke å spille i den siste angrepsfasen.

84 minutter ut i kampen tok Kings et hjørnespark. Ballen flyr over mål.

Ula Sulbaken, som erstatter Torstved, får sin debut i rekkene.

80 minutter Latvia – Norge 0: 0. Portene spiller ingen rolle, men dommerne ser på en videoreprise! Serluts beseiret Chernomordia i en luftduell i straffefeltet. Eljunusi skyndte seg etter den «sovende» villmannen og slo Ozola med noen få meter. Dommerne scorer ikke for backen. Det ser ut til å ha vært den riktige avgjørelsen.

79 «Emsis bruker et langt skudd! Trykket stiger igjen. Det latviske landslaget hadde også en god sjanse, men Ķigurs la en unøyaktig pasning etter at ballen ble fratatt motstanderen.

75′ minutt: Kings treffer målet fra omtrent 25 meter. Innslaget av eiken senket tempoet i kampen, til gjestenes fordel. Robert Uldrik erstattes av Igor Tarasov. Kazakevich omorganiserer også.

72 & # 39; Etter et hjørnespark av vertene i den sjeldne kontringen, stikker det latviske landslaget unna. Sigøyneren sender ballen på impuls.

69 min Spillet fortsetter! Oak fortsetter heroisk spillet.

68 & # 39; Det latviske landslaget forbereder seg på å bytte keeper. Rihards Matrevics, ektemannen til målvakten til «Valmiera» FC, vil få sin internasjonale debut. Riktignok signaliserer Ozols at han kan fortsette spillet.

Etter 65 minutter av kampen måtte Chernoordijs forlate banen med en kneskade. Eljunusi marsjerte mot Ozola. Angriperen krysset ballen på ham, men lagkapteinen klarte å redde enheten. I episoden led Oak, og Eljunusi slo kneet i ansiktet ved å hoppe på det.

62. Pauseinngang var vanskelig. Så langt har det latviske landslaget gjort veldig lite med ballen. Mye sjeldnere enn i første omgang.

59. min. Spiller Vladimir Kameš erstatter Alvi Jaunzeme.

minutt 56. Etter corneren hopper Serluts høyere! Eik når ikke ballen, men flyr over mål. Angriperen beseiret Chernomordia i en luftduell.

55 min Eiken redder igjen! Torstveds er for tilgivende. Målvakten blokkerer et skudd tatt fra rundt ti meter.

55 minutters spill kontrollerer Uldriķis ballen godt etter en kort corner og legger den til fc. Presset fra familiene øker.

52 minutters spill slår Emsis Eljunusi ned. Midtbanespilleren har dermed stoppet motstandernes raske angrep. Han må gå glipp av neste kamp.

I kampens 50. minutt tok Edegor frisparket og satte inn 0 – 1. Ved pause stod det 0 – 1. Det norske landslaget startet på halvparten.

Andre omgang har begynt!

Watfords erstatter for Joshua Kings erstatter midtbanespiller Morten Torsby. Nordmenn blir sterkere.

Statistikk fra første omgang. Norge c. Latvia («Sofascore»):

Latvia 0: 0 Norge Første halvdel av kampen endte med en potensielt farlig kontring. Nordmennene gikk inn i gjestenes sekstenmeter, men ble ikke truffet. Serlut falt også, men han hadde ikke noe håp om en «pendel».

41. min Dørstolpe! En pasning på siden satte forsvaret ut av posisjon som gjorde at Edegor kunne presse inn målet. Angriperen traff stolpen med hodet.

36 minutter Flott skudd av Ozols! Dens omtrent 30 skudds årvåkenhet ble testet av normannerne.

34 minutter Nok en stor mulighet for latvierne! Ballen spretter av Uldriķis i straffefeltet og må treffes av en flygende ball. Angriperen treffer egentlig ikke ballen, ballen flyr over mål.

Minutter 32. Det norske laget kontrollerer ballen mye mer, angriper i posisjon, men ikke før et godt skudd. Latviske fotballspillere forårsaker jevnlig i det minste en viss forverring med bare noen få pasninger. Fem, seks raske pasninger lar Gutkovsky starte en lovende spurt, men han blir slått ned av nordmennene som på smart måte stopper angrepet.

27 min.Dubra og Chernoordy blokkerer skuddene etter «corneren». Jaunzems vant heroisk denne muligheten for det latviske landslaget.

24 «Christian Torstveds bommer på målet. Oak fanget ballen, men ville sannsynligvis ikke ha slått den tilbake hvis hun hadde fløyet inn i et hjørne. Plutselig angrep fra en angriper fra kanten av sekstenmeteren.

Etter 22 minutters spill var Mārtiņš Ķigurs nær ved å gi gjestene ledelsen med en delikat lobb over målvakten, men ballen traff tverrliggeren. Gult papir. Det latviske landslaget bruker ikke en standardsituasjon.

18. min Nok en gang skiller Latvia seg ut med en god sjanse! Først må Meling stoppe gjestenes kontring. I starten av posisjonsangrepet finner Jurkovskis Uldriķi med en heading. Nilands tar ballen.

16. minutt.

15 min stopper Jurkovskis Pedersen med en elegant tur. Den første corneren for vertene.

13 «Det latviske landslaget var like sterkt de første ti minuttene. Norge tok ledelsen de siste minuttene.

8. min Meget aktivt spill midt på banen. Ballen bytter hender regelmessig. En slik situasjon lar Matisa Norman starte et plutselig rush mot målet til det latviske landslaget. Den treffer fra en posisjon utenfor sekstenmeteren, men showet er ikke farlig.

5 min latviske landslag gjør det første farlige skuddet! Uldriķis vinner luftduellen, som «overlater» ham umiddelbart til Jaunzeme. Langskuddet hans treffer garden, ballen flyr rett ned i stolpen etter returen.

4 minutter Rolig introduksjon til spillet. Det latviske landslaget har allerede forsøkt å angripe flere ganger, men kom ikke langt utenfor banens midtlinje. Nordmennene angriper med lange pasninger.

Spillet har begynt!

Den latviske hymnen begynner å spille i Oslo.

Mohamed Eljunusi scoret ett av Norges to mål i Riga. Arsenal-midtbanespiller Martin Edegor er også verdt å nevne. Supergalenten Erling Holanns spiller ikke i dag på grunn av en hofteskade. https: //twitter.com/nff_landslag/status/1459547869434761233

Sammensetning av det latviske landslaget (det latviske fotballforbundet):

Seieren vil absolutt søkes av Norge, som ikke bare prøver å opprettholde andreplassen i gruppen, men også kan overkjøre Nederland, som kommer til siste runde. Holland har 19 poeng, Norge 17 poeng og Tyrkia 15 poeng.

Latviske fotballspillere hevder bare teoretisk sett fjerdeplassen i undergruppen. Dette krever to seire for Norge og Gibraltar, samt to tap for Montenegro (mot Nederland og Tyrkia). Det latviske landslaget bør også passere montenegrinerne i målforskjellsområdet (Latvia har for tiden -5, men Montenegro – 0).

God kveld, lesere av «Delphi»-portalen! Det latviske landslaget i fotball skal spille sin nest siste VM-kvalifiseringskamp i Oslo.