Champions League: PSG Håndball slipper inn trekningen i Norge

Tvunget til å spille en runde-sluttspill for åttedelsfinalene for kun å havne på 3. plass i gruppe B, en noe selvtilfreds PSG fikk uavgjort 30-30 på Elverum på rommet deres onsdag kveld, den norske klubben, 6. i gruppe A. fra sin egen.

En motstander som PSG hadde slått i de fire siste kampene, den siste med bitre 44-29 i begynnelsen av mars.

Det parisiske laget hadde en rolig, men kontrollert start, da mange angrep mislyktes på begge sider i de første ti minuttene på Elverums Terningen Arena (4-4, 10.).

Det tok PSG rundt tjue minutter å grave et første viktig hull på den brede lederen av norgesmesterskapet, takket være et mål fra Syprzak, full brett på seks meter, med et skudd nedenfra (7-10, 19.).

Den parisiske ledelsen økte til fire mål i første periode, men nordmennene, hvis de fikk problemer mot PSGs forskjøvede forsvar, gikk noen ganger til syv-til-seks, og klarte å begrense pausen og nå resten på 13-15.

Tilbake i ligaen mot Nancy er Elohim Prandi tilbake i C1, tre måneder etter å ha blitt knivstukket 31. desember. På Elverums side ble ikke den fremtidige parisieren Dominik Mathé plukket ut til denne delen.

Etter pause så det imidlertid ut til at laget fra hovedstaden satt sin fot på banen, og gjenvant umiddelbart et betydelig overtak (17-22, 41 °), spesielt takket være Syprzak, den parisiske toppscoreren i Norge denne onsdagskvelden (12 mål). ) og Genty , veldig bra, forfatter av et dusin moteshow. Alt uten å presse maskinene til maksimal kraft, Remili nøyer seg med en enkelt linse og Nikola Karabatic forblir stille.

Konsekvens: nedleggelse av Elverum, brakt av Solstad, 8 mål og 100 % suksess, for å returnere til høyde ti minutter fra sluttsignal (24-24, 50.).

Det norske laget tok til og med ledelsen seks minutter etter gang (27-26, 54.), før de noterte seg uventet uavgjort mot den parisiske hæren.

Ingenting hindrer Raul Gonzalez sine spillere i å sove foran returkampen på Coubertin neste torsdag. Men kanskje det er lurt å ikke projisere for raskt inn i kvartfinalen som da venter dem mot tyskerne i Kiel. Et helt annet par ermer.