Canada slo slovenere i Riga; USA truer ungarerne i Tammerfors

Kanadiere slo slovenske hockeyspillere med en score på 5:2 (0:1, 3:0, 2:1) i kampen i undergruppe B som ble holdt på Arena Riga.

Jan Drozg ga Slovenia ledelsen i første periode, og spilte flertallsspill, men Michael Carcone, Pierre-Olivier Joseph og Milan Lucic scoret i andre periode for Canada da scoringen gikk på kanadiernes måte.

Mackenzie Wieger og Jack McBain sørget for 5-1 for Canada i andre halvdel av siste periode. Mindre enn fem minutter før slutten av ordinær tid slo Drozg motstanderens keeper for andre gang i denne kampen.

Canada har seks poeng i undergruppe B, Sveits, Tsjekkia og Slovakia har vunnet tre poeng hver, Kasakhstan har to poeng, Norge har ett poeng og Slovenia og Latvia har ingen poeng.

På den annen side, i kampen i gruppe A i Tammerfors, beseiret USA på en overbevisende måte Ungarn med en score på 7:1 (2:1, 2:0, 3:0).

Ungarn tok ledelsen i det femte minuttet av kampen gjennom en scoring fra Istvan Sofron, men amerikanerne fortsatte med å sette pucken på Ungarns mål sju ganger og feiret en overbevisende seier.

Nick Bonino skilte seg ut for laget USA med to nøyaktige skudd, Rocco Grimaldi samlet tre (1+2) poeng, og Alex Tuck, Connor McKay, Cutter Gauthier og Luke Tuck slo hver motstanderens målvakt én gang.

I undergruppe A tok USA seks poeng, Danmark, Sverige og Finland har tre poeng hver, Frankrike har to poeng, Østerrike har ett poeng, men Tyskland og Ungarn er fortsatt poengløse.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene i hver undergruppe fortsetter kampen om medaljer i kvartfinalen, men de svakere lagene i begge grupper forlater den sterkere divisjonen, og neste år kommer Polen og Storbritannia blant de 16 beste i stedet.

I fjor vant finnene verdensmesterskapet, og slo Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, som arrangeres i fellesskap av de finske byene Tammerfors og Riga, varer til 28. mai.