Bleuene slo Russland med stil og møter Sverige i kvartfinalen

Bleues er fortsatt ubeseiret i verdenscuppen. De olympiske mesterne i Tokyo møter svenskene i kvartfinalen i verdensmesterskapet i 2021 i Granollers (Spania), etter en stor prestasjon mot Russland (33-28) takket være spesielt Allison Pineau mandag kveld.

I det som langveisfra så ut som en nyinnspilling av lekefinalen – det russiske laget har endret seg mye siden Tokyo – kvalt franskmennene nok en gang den forsvarende motstanderen, slik de var vant til fra starten av turneringen. konkurranse nord i Barcelona.

Pineau-utstillingen for sitt 270. utvalg

Mandag kveld la de også til en fin offensiv touch, brakt av høyrearmen til Allison Pineau som feiret sitt 270. valg for det franske laget, og ble den fjerde blå med flere opptredener uavgjort med Camille Ayglon, og bak Isabelle Wendling (338) , Dembélé (291) og Pecqueux-Rolland (289). Og det var ikke en fiasko på en syv meters bane tidlig i den første perioden som distraherte henne, og kom tilbake til streken senere. Ljubljana-målvakten satte opp et skikkelig show av skudd og pasninger, ustoppelig i 30 minutter, med tre mål inkludert straffe, tre målgivende pasninger og ingen løs ball. Han avsluttet kampen med fem mål på klokken.

Etter en trang start på kampen gjorde franskmennene umiddelbart forskjellen mot russerne uten løsning i angrep. Utvinningen var nok en demonstrasjon av den kollektive styrken til Coralie Lassources følgesvenner, perfekt på hennes høyre ving.

Den mest suksessrike av konkurransen

Med en gunstig spillfysiognomi klarte Olivier Krumbholz å relansere Orlane Kanor, som kom tilbake etter å ha brutt venstre akillessene i midten av april. Den 24 år gamle Messina, fraværende fra Tokyo, klarte å score et mål de siste ti minuttene.

Denne suksessen, med fortsatt et veldig stort gap (de hadde vunnet 11 mål mot Slovenia, 10 mål mot Angola og Polen), er den mest suksessrike siden starten av konkurransen til franskmennene, som kommer med full selvtillit til kvartfinalen. , ubeseiret, med et forsvar ekstremt på plass, og et angrep som begynner å føles bra på settspillet, en fin synd for Azzurri i de første kampene.

Reiserute med skandinaviske aksenter

For en semifinaleplass er jeg derfor en gjenganger som franskmennene finner onsdag på Granollers, da franskmennene og svensken allerede har møtt hverandre to ganger i Tokyo-OL, i hovedrunden (28-28) og i semifinalene. finale (29-27).

Olivier Krumbholz sine spillere sikter på en spenne innen fire måneder, som kun dansker (1996) og nordmenn (2008) klarte å nå (den gang en europeer). Veien til den tredje planetariske kroningen kan få sterke skandinaviske aksenter, med franske kvinner plassert midt på det danske bordet. Og deres førsteplass lar dem unngå Norge, Europamester i desember 2020, frem til finalen.