Birkentals fortsetter å bli anerkjent i verdensmesterskapet for juniorer og kommer inn i Topp 10 – Vintersport – Sportacentrs.com

# Vi minner om at Renārs Birkentāls junior-VM i år startet med 13. plass i klassikeren, og kjempet om den siste pallen til siste bane.

# På sprintdistansen i 2021-mesterskapet tok Birkentals 40. plass, mens Kirill Matjuhin var 15. lavest.

# I dag startet Matjuhins den første av de to latvierne med det 19. nummeret. Cyril klarte bare å stenge halvparten eller fem av de ti målene, og gjorde tre feil i den første skuddlinjen og to i den andre skuddlinjen. Han overtok 13 utøvere og endte på 65. plass uten å kvalifisere seg til løpearrangementet.

# Birkentāls startet løpet med 36. smekk og skuddet var presist (alle mål ble også skutt på den klassiske distansen), i det øyeblikket 13,7 sekunder bak lederen på 11. plass. Renārs fikk en strafferunde på den andre banen og tok 12. plass, men på den siste raskeste runden klarte han å komme seg inn blant de ti beste, og endte på tiendeplass. Totalt er 20 år gamle Talsi også den 10. raskeste skien (+42,6 leder).

# Birkenthal a Topp 6 Det var 6,8 sekunder igjen, men de tre beste var over – 34,1 sekunder.

# Begge latviere skjøt med nesten samme hastighet, og tok 26. og 27. plassering i denne indikatoren.

# Gullprisen ble vunnet av den norske skiskytteren Martin Nevland, finske Otto Invenius vant sølvmedaljen og broren og landsmannen Uldal ved navn Nevland tok tredje trinn på pallen.