Unge latviske curlere fra Norge bærer cupen om andreplassen

Forrige helg, 10.-12. februar, konkurrerte det latviske kvinnelandslaget i junioretappen av Northern Curling Tour «Lillehammer Junior Classic 2023», som finner sted på Lillehammer, Norge. Det latviske landslaget kom til finalen i turneringen, hvor de anerkjente overlegenheten til den norske kvartetten ledet av Lukas Hostmelingen med 1:5.

Innholdet vil fortsette etter kunngjøringen

Åtte lag deltok i konkurransen, fordelt på to grupper på fire, lagene spilte henholdsvis fire kamper mot lagene i den andre gruppen. Det latviske kvinnelandslaget startet turneringen med en intens kamp mot det norske mixlaget, som de slo med 8:6. Men i neste kamp resulterte lagets dominans i en overbevisende seier mot de danske guttene med 6:2.

Tredje kamp endte kun i ekstraomganger, der med høyrefoten fra siste skudd fikk våre fire poeng og den ettertraktede seieren med 7:6. I hovedturneringens siste kamp møtte det norske damelaget oss, noe som fikk jentene våre til å kapitulere med 3:7.

Med tre seire på fire kamper kom laget ledet av Evelina Barone til semifinalen, hvor de møttes igjen med det norske damelaget. Selv om nordmennene etter fem finaler ledet 6-4, spilte laget vårt de siste finalene mer vellykket, og vant 10-6 og en plass i finalen.

I sluttspillet viste Hostmelingen-laget, som aldri har tapt, sin overlegenhet selv i den siste kampen i denne turneringen. Et kampresultat ble observert frem til den sjette finalen, med jentene våre nede med -1 (1:2). Dessverre hindret de tre poengene de tapte i den sjette finalen dem fra å vinne konkurransetittelen, og avsluttet turneringen med et nederlag i 1:5-finalen, men de ville fortsette å ta 2. plass i flerkampen.

– Det ble arrangert en intensiv turnering i Norge – seks kamper på tre dager. Dette var vår siste forberedende konkurranse før junior-VM, som vi skal på om et par uker, sier Evelinas Barones, hovedtrener for det latviske landslaget. . «Denne turneringen har fokusert vår oppmerksomhet på de små tingene som vi fortsatt må jobbe med i de resterende to ukene. Til tider slet vi og slet med veldig rett is, huset falt omtrent fem fot. Vi forventet at isen skulle være mer aggressiv , men denne erfaringen er også nyttig og nødvendig.»

«I turneringen fikk vi muligheten til å spille både mot det norske juniorlaget for damene, som vi snart møtes igjen – på verdensmesterskapet, og mot det danske og norske juniorlaget for herre.
Veldig verdifull erfaring og totalt sett kan turneringen vurderes positivt. Jeg er glad for 2. plassen og også for cupen. Vi er i humør til å kjempe om neste junior-verdensmesterskap, legger Barone til.

Fra 25. februar til 4. mars arrangerer det latviske kvinnelandslaget Serie A junior-VM i Fusene, Tyskland.

Sammensetningen av det latviske kvinnelandslaget i turneringen: Evelina Barone (hopp), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ārika Patricija Bitmete, Marija Selīverstova, trener Iveta Staša-Šaršūne.