Spanske håndballspillere slo nordmenn i dramatisk VM-kvartfinale etter ekstraomganger – Håndball – Sportacentrs.com

• Nordmennene var foran det meste av ordinær tid, med firemålsledelse (7:3) i første omgang. I det 53. minutt ledet skandinavene med 24:22, mens spanjolene i begynnelsen av det siste minuttet av ordinær tid måtte komme bak enda et mål.

Med 21 sekunder igjen til siste summer ble skuddet til spansk lagleder Aleks Dujshebayev reddet av den norske keeperen. Nordmennene gjorde imidlertid en feil i angrep, så i siste sekund fikk Dujshebaev et frispark, som denne gangen utnyttet muligheten (25:25).

• Begge ekstraomgangene gikk spektakulært av sted, med Duyshebayev som scoret vinnermålet sent i det andre minuttet av tilleggstid. Norge hadde sjansen til å bryte inn og skyte fra sju meter, men Sebastian Bartolds corner ble reddet av Spania-keeper Gonzalo Pérez de Vargas.

• Angel Fernandez Perez og Alex Dujshebaev scoret syv mål hver for det spanske laget, som klarte henholdsvis syv og 14 skudd. Kristian Bjornsen skjøt med utmerket presisjon (9/9) for det norske laget. Sebastian Barthold omsatte åtte av 13 skudd til mål.

Det spanske landslaget i håndball kom inn i topp fire av verdensmesterskapene for åttende gang siden 1999.

• Norge, finalister i verdenscupene 2017 og 2019, må ta til takke med femteplassen denne gangen.

Spanjolene møter turneringsfavorittene Danmark i semifinalen fredag ​​kveld i Gdansk. Hva han kjørte (40:23) for det ungarske landslaget. Matias Gidsel og Simon Bogetoft Pitlik slo henholdsvis ni og åtte skudd (av ti) for den danske siden.

I den andre semifinalen i Stockholm skal håndballspillere fra Frankrike og vertssverige konkurrere. I Sveriges fine seier (26:22) over Egypt omsatte Niklas Ekberj alle seks skuddene til mål.

• Det svenske laget skal spille semifinale for andre verdensmesterskap på rad.

• I Frankrikes overbevisende suksess (35:28) over Tyskland, scoret Ludovic Fabregas og Nedim Remili fem mål hver.

Seksdobbelte verdensmestere Frankrike har nådd semifinalen ved 14 av de 16 verdensmesterskapene som er arrangert siden 1993.