Tyskland slipper unna med Holland, Latvia praktisk talt med billett i hånden – Innebandy – Sportacentrs.com

Ved å gjøre nesten hvert andre skudd som fløy inn i målrektangelet, oppnådde det svenske verdensmesterlaget sin andre avgjørende seier i denne kvalifiseringsturneringen. Denne gangen ble det satt opp en lekse for det britiske landslaget, slått med knusende 42-0. Det første målet ble scoret etter 41 sekunder spilt, men ved første pause hadde det svenske landslaget scoret 11 mål. Det var på ingen måte den mest produktive perioden, ettersom den britiske keeperen ble tippet over 14 ganger i andre omgang, men den mest alvorlige refleksjonen var i tredje periode, da mesterne helte 17 baller i motstanderens mål. Til sammenligning gjorde det britiske landslaget tre (!) skudd i løpet av kampen. Tre forskjellige innebandyspillere på det svenske landslaget fikk ni poeng hver: Emilija Vibron (6+3), Vilma Johansson (5+4) og Saga Emtele (4+5).

Til nå hadde de belgiske innebandyspillerne vist en prisverdig prestasjon i turneringen, og på turneringens tredje dag fryktet de den alvorligste testen av denne kvalifiseringen: en kamp med de finske visemestrene i verden. Selv om andre og tredje periode var ganske respektable når det gjelder scoring, ble kampen stort sett tapt i det første kvarteret, hvoretter Finland hadde hoppet ut og ledet 9-0, og vant kampen 17-1. Det eneste målet for belgierne ble scoret av deres leder Sophie Rinanen. På den annen side satte Veera Kaupi ny rekord for denne kvalifiseringsturneringen, med tre mål og åtte (!) assists. Ved å vinne alle tre kampene overbevisende, ble det finske landslaget det første landslaget som offisielt sikret seg en billett til Singapore.

Fra det latviske landslagets ståsted var dagens sentrale kamp mellom det nederlandske og tyske landslaget, som også kjempet om en av tre billetter til Singapore. Tyskerne tok to ganger ledelsen i første periode, og scoret det andre målet 13 sekunder fra pause. I andre omgang ble målet imidlertid scoret i det første minuttet. En slik vending brøt ikke det nederlandske landslaget, som på slutten av andre periode, utnyttet feilen til den rivaliserende målvakten, kom nær 3:4. Slutten av tredje periode ble imidlertid dårlig spilt igjen, da det femte målet ble tillatt. Tyskerne kunne bare være sikre på seier de siste ti minuttene, da ytterligere tre baller ble kastet inn i motstanderens festning, noe som sørget for en 8:3-suksess. Et slikt resultat på 99 % sikrer en billett til den siste turneringen for det latviske landslaget, ettersom Nederland trenger en seier over Sverige for å presse latvierne ut av de tre beste.

Dagens sentrale kamp mellom landslagene i Norge og Danmark ble ventet med intriger. Riktignok imponerte ikke danskene i starten av turneringen, og oppnådde en usikker seier over Belgia. Dette var tilsynelatende ingen tilfeldighet, for i kampen med det norske landslaget var danskene ganske maktesløse. Nordmennene dominerte skytingsmessig med 41:11, så sluttresultatet er ikke overraskende, da Norge feiret suksessen med 13:0. kampens tidevann var allerede avgjort i den første tredjedelen, da det norske landslaget scoret sju mål. En strålende kamp for lederen for det norske laget, Rike Ingebrigtsli Hansen, som scoret to mål og hadde like mange målgivende pasninger. Til tross for det tunge nederlaget opprettholder det danske landslaget gode forhåpninger om tredjeplass i gruppen, noe som ville være nok til å kvalifisere seg til den siste turneringen.

For å få til dette er det svært viktig at det danske landslaget møter Østerrike på turneringens fjerde dag. Ser vi på turneringens plassering, kan dette betraktes som dagens sentrale kamp i idrettens hus i Kocēni. Dagen åpner med Sveriges kamp mot Nederland, etterfulgt av de danske og østerrikske spillerne. På kveldsøkten skal Belgia prøve å henge på mot Norge, men i dagens siste kamp må Latvia gjøre sin plikt i kampen mot Storbritannia for å offisielt sikre seg en billett til den siste turneringen.

Kvalifiseringsturnering for verdensmesterskap i innebandy for kvinner. Grupper EUR1 og EUR2