Tyske U20-hockeyspillere forsvarer sin plass i elitedivisjonen i verdensmesterskapet i en spennende kamp

Tysk U20 ishockeylag | Foto: IIHF

Det tyske U20-laget i hockey for menn sikret seg plass i elitedivisjonen i juniorverdensmesterskapet med ekstraomgangerseier over Norge i Gøteborg torsdag. I kampen om å holde seg i den sterkeste divisjonen, tyske hockeyspillere med 5:4 (1:1, 1:1, 2:2, 1:0) slo nordmennene.

Kevin Bicker ga Tyskland ledelsen midtveis i første periode, men Noah Steen utlignet mindre enn sju minutter senere. I andre periode tok Veits Osvalds tilbake ettmålsledelsen for tyskerne, men Mats Bake-Ulsen utlignet.

I den siste tredjedelen scoret Tyskland to mål på under ett minutt, med Philipp Sinn og Niklas Hibner på mål, og tok ledelsen 4-2. Mot slutten av ordinær tid svarte nordmennene med to mål, Michael Brandseg-Nígor og Buck-Ulsen sendte pucken i det tyske målet.

På ekstraomganger beseglet Tyskland seieren etter 58 sekunder spilt da Moritz Elias slo den norske keeperen. Norges plass i elitedivisjonen ved neste verdensmesterskap for juniorer tas av Kasakhstan. Semifinalen går torsdag, der Sverige møter Tsjekkia og USA mot Finland.

Det latviske U20-laget for menn i hockey avsluttet verdensmesterskapet for juniorer på tirsdag, og anerkjente amerikanske hockeyspilleres overlegenhet med 2:7 i kvartfinalen. Latviske ishockeyspillere spilte i kvartfinalen i junior-VM for andre gang i historien. I år er spillere født i 2004 og yngre kvalifisert til å delta i verdensmesterskapet. Hovedløpet i Gøteborg går fra 26. desember til 5. januar.