Szymon Sićko bombet døren, men Polen tapte mot Norge

De første rivalene til polske håndballspillere i andre runde av EM var bronsevinnerne fra forrige mesterskap. Norge tapte mot Russland 22:23 i gruppespillet og slo Slovakia 35:25 og Litauen 35:29, og tok andreplassen.

De første minuttene var optimistiske. Polakkene motsatte seg favoritten og førte en balansert kamp. I det syvende minutt ledet de med 6:5. Arkadiusz Moryto var rett fra sju meter, og Szymon Sićko avsluttet handlingen med en effektiv stil.

Håndballspiller Ariel Pietrasik. Han foretrakk Polen fremfor Luxembourg

Vår spiller avfyrte missiler mot motstanderens mål. Etter et av vår representants kast fløy ballen med en hastighet på 134 kilometer i timen!

Alt gikk galt da Rafał Przybylski fikk en to-minutters straffe. Nordmennene satte fart og kom raskt tilbake fra det polske laget (6:10, 9:14). Vår teamleder Patryk Rombel tok seg god tid, men forslagene var nok til noen få handlinger. Nordmennene spilte for fort og polakkene tapte i forsvar. Etter første omgang tapte det polske laget 15:21.

Polen forsvarsløst i kampen mot Norge

De neste tretti minuttene startet nervøst med Biało-Czerwoni, de tapte baller i enkle situasjoner og Norge spilte nærmest feilfritt. I det 36. minutt tapte Polen 17:25. Patryk Rombel tok en ny tid i denne kampen. Han appellerte til spillerne om ikke å legge hodet ned.

ME: Tyskland er svekket, men fortsatt for sterkt. Nederlaget til polakkene på slutten av gruppespillet

Lagets spill har blitt fullstendig knust. Selv å spille svekket hadde ikke rivalene problemer med å score mål. Nordmennene hadde det gøy og våre led. Klokken 40 ledet det skandinaviske laget med 28:17.

På slutten av kampen byttet den norske manageren ut nesten hele troppen, men dette hjalp ikke polakkene til å etablere en balansert kamp. De er det første laget i denne ligaen som slipper inn mer enn 40 mål i kampen.

I de neste kampene i gruppe II møter det polske landslaget Sverige (fredag), Russland (søndag) og Spania, som forsvarer tittelen (tirsdag).

Polen – Norge 31:42 (15:21)