Stipičs, som vant to latviske cuper på rad, vil forlate «Riga»; i stedet for Valakari

Ifølge teamet ble samarbeidet med den 44 år gamle spesialisten avsluttet etter gjensidig avtale.

Stipić ble manager for «Riga» i januar. Totalt, under hans ledelse, spilte hovedstadsklubben 46 kamper, vant 33, uavgjort syv ganger og tapt seks.

Stipic hjalp «Riga» til å triumfere i den latviske cupen denne sesongen, men måtte ta til takke med andreplassen i det latviske mesterskapet. Under kroatens ledelse nådde laget den tredje kvalifiseringsrunden i UEFA Conference League.

Den finske spesialisten Simo Valakari vil erstatte Stipić, ifølge journalist i det finske mediet «MTV Uutiset» Etu Ikola, som melder at Valakari skal til Riga på onsdag for å signere kontrakten med visemesteren og klubben vil kunngjøre den nye treneren. i de neste dagene.

Valakari ledet et annet latvisk lag, Auda, forrige sesong, og hjalp laget med å vinne bronsemedaljen i det latviske mesterskapet. Også, under ledelse av en finsk spesialist, debuterte «Auda» i Eurocup, og spilte i den andre kvalifiseringsrunden av UEFA Conference League.

Før han begynte i «Auda», jobbet Valakari for Kuopio «Palloseura» («KuPS»), i hvis rekker Jānis Ikaunieks spilte, og sammen vant de den finske visemesterskapstittelen, samt triumferte i den finske cupen. I løpet av sin trenerkarriere trente Valakari også to finske lag «Abo IFK» og «SJK Seinajoki», samt det norske laget «Tromsø IL» som på den tiden konkurrerte i den norske toppserien.

Tidligere, i Latvia, jobbet den kroatiske spesialisten med «Auda»-laget, og hjalp dem med å oppnå en overraskende triumf i den latviske cupen i fjor.

Det har allerede blitt rapportert at «Riga» i siste runde av mesterskapet trakk 1:1 (0:0) med «Valmiera», noe som hindret dem i å bli mester. Riga-laget ble forbigått med ett poeng av RFS, som slo «Metta»-spillerne 1:0 (0:0) i sluttfasen. I turneringstabellen var RFS ett poeng foran sine viktigste rivaler.

Før han begynte i Auda, var spesialisten hovedtrener for den kroatiske toppflyklubben «Slaven Belupo» fra Koprivnica fra 2019 til 2021. Tidligere har han også trent Zürich «Grasshoppers» fra Sveits, Nantong» Zhiyun» i Kina, samt Tyske klubber fra de lavere ligaene – Stuttgart «Kickers», Aus «Erzgebirge» og «Ingolstadt 04 II» voksenenhet og Frankfurt «Eintracht» ungdomsenhet.