Sensasjonen skjedde ikke: Tsjekkiske hockeyspillere kom seg etter 0:2 og beseiret Latvias neste motstander – Slovenia; Sverige rev Ungarn fra hverandre

I det åttende minuttet av kampen sørget Miha Verličs for 1-0 for slovenerne, fire minutter senere doblet Jan Urbas ledelsen med flertallsledelse. Tsjekkerne scoret det første målet bare to minutter før slutten av andre periode, da Kubalik scoret flertallet.

I første halvdel av tredje periode, med en forskjell på 73 sekunder, scoret Kubalik og Roman Červenka for tsjekkerne, men i det 52. minutt økte Michal Kempny ledelsen. To minutter før slutt på ordinær tid sendte Kubalik pucken i tomt mål og fullførte sitt «hat-trick», men minuttet senere satte Jakub Fleck inn 6:2.

Kubalik, som scoret tre mål, hadde fire poeng i denne kampen, mens Kempny hadde tre.

Slovenia møter Latvia allerede fredag ​​klokken 16.20.

Canada tar førsteplassen i undergruppen med 11 poeng på fire kamper, Tsjekkia har ti poeng på fire kamper, Sveits er tredje med ni poeng på tre kamper og Latvia er fjerde med fem poeng på fire kamper. Slovakia og Norge ligger bak hjemmelaget med fire poeng på tre og fire kamper, Kasakhstan har to poeng på fire kamper og Slovenia har ingen poeng på fire kamper.

I mellomtiden slo Sverige Ungarn 7-1 (3-1, 3-0, 1-0) i Tammerfors.

Jakob de la Rose skilte seg ut for det svenske landslaget med to mål, Lukas Raimonds scoret ett mål og to målgivende pasninger og Henrik Tomernes hadde fire målgivende pasninger. Roland Kish scoret det eneste målet for det ungarske landslaget.

I undergruppe A leder USA med 12 poeng på fire kamper, Sverige har 11 poeng på fire kamper, Danmark har åtte poeng på tre kamper og Finland har sju. Frankrike har fire poeng på fire kamper, Ungarn har to poeng på fire kamper, Østerrike har ett poeng på fire kamper og Tyskland er tomme etter tre kamper.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene fra hver undergruppe fortsetter sin medaljekamp i kvartfinalen, mens de svakere lagene i begge grupper forlater den sterkere divisjonen, med Polen og Storbritannia i topp 16 neste år.

I fjor vant finnene verdensmesterskapet, og slo Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, som arrangeres i fellesskap av de finske byene Tammerfors og Riga, varer til 28. mai.