RFS-fotballspillere taper mot Aserbajdsjans Sabah med tomålsunderskudd i Conference League-kampen / Artikkel

Den andre etappen vil finne sted neste uke i Aserbajdsjan, hvor vinnerne av de to kampene har sjansen til å møte Partizan Beograd i tredje runde.

RFS angrep mer aktivt og farlig i begynnelsen av kampen, men gjestene var de første naboene som scoret mål, i det 19. minuttet av kampen skrapte de strukturen på målet til Riga-laget. , motstanderne scoret 1: 0, da Bojan Letic sendte ballen i mål fra kloss hold.

Riganerne var nær utligning i det 34. minutt, da Žiga Lipušček, etter et hjørnespark, slo ballen på mål. Åtte minutter senere, etter Stefan Panics skudd, fløy ballen like utenfor mål.

I første omgang tok RFS 11 cornere inn i motstanderens mål, mens «Sabah» – to.

I begynnelsen av andre omgang fortsatte vertene å angripe, og i det 50. minutt, etter et skudd av Emerson Deusleisan, reddet keeper Yusif Imanov gjestene fra å tape et mål. Etter nok en ubrukt episode i det påfølgende angrepet av motstanderne, gjorde Davits Volkovs et presist skudd fra fronten av mål med hodet uhindret – 2:0 i det 57. minutt.

Lipuschek hadde et par flere scoringssjanser i tilleggstid, men igjen ble ballen reddet av Imanov, men i en annen episode trillet den over målstolpen. I sluttminuttet hindret Imanov også Jānis Ikaunieks i å score et mål, som utførte en heading.

I andre omgang, etter en kollisjon med en motstander, ble Panic skadet og kampen ble avsluttet på grunn av hans skade.

Skopje «Makedonija» vant 5-1 i første runde av RFS i summen av to kamper, mens «Sabah», Europacupens debutant, starter konkurransen fra andre runde.

Forrige sesong passerte Riga-laget, etter å ha mislyktes i den første kvalifiseringsrunden i Champions League i Conference League, både den tredje kvalifiseringsrunden og «play-off»-gruppen, og nådde gruppeturneringen.

Torsdag spiller «Riga» og «Auda» også de første kampene i andre kvalifiseringsrunde i Conference League. «Riga» skal spille borte mot «Kecskemeti» fra ungarerne, mens «Auda», debutanter i Europacupen, skal spille mot det slovakiske laget «Spartak» fra Trnava på «Skonto»-stadion i Riga.

Finalen i konkurransen avholdes 29. mai 2024 i Athen.