RFS-fotballspillere får uavgjort på slutten av Conference League / Artikkel som avgjør kampen for kvalifiseringsrunden

I det 14. minutt, fra et hjørnespark fra venstre av Tomas Šimković, avverger Andrej Ilic ballen med hodet, men ballen sparket av Elfuseinija Jata fra noen få meter treffer keeper Chris Jones.

Rett etterpå gikk RFS-forsvarer Petr Mares inn i feltet og ballen traff Kyle McLeans arm etter innlegget hans.

Mareš bommet på straffesparket fra 11 meter, og sparket rett over nedre høyre hjørne av målet med venstrefoten.

I det 34. minutt tester Šimkovičs årvåkenheten til den gjestende målvakten med et skudd fra distanse, mens Jones redder ballen som treffer bakken med stor innsats.

Den nordirske klubben utnyttet imidlertid den første scoringsmuligheten. Mares klarte ikke å sende ballen vekk fra målet inn i sitt eget straffefelt, rett ved føttene til Kirk Miller, som gresset ballen fra høyre i sekstenmeteren til Stephen Fallon, som skjøt ned i nedre venstre hjørne av målet, 1-0.

I det 45. minutt, etter en fin pasning fra Stefan Panic, ble Cedric Quadio alene med den gjestende keeperen, men ballen trillet over venstre hjørne av mål etter berøring.

I det 54. minutt skjøt Emerson Santana fra kanten av 16-meteren inn i venstre hjørne av målet, men keeper tok ballen.

RFS angrep, men ballen fløy ikke i mål.

Joel Cooper doblet imidlertid ledelsen for gjestene i det 71. minutt, som kom inn i RFS-feltet med et raskt angrep fra venstre og slo ballen med venstrefoten i høyre hjørne av målet, hvor den landet etter returen. fra innlegget – 2:0 for «Linfield».

Santana skilte seg ut i angrep, men ballen fløy ikke i mål.

Hjemmelaget scoret imidlertid etter hjørnespark fra venstre. I det 89. minutt ble ballen sendt til nærmeste hjørne av keeperfeltet, hvor Kevin Friesenbichler sendte ballen inn i nære hjørne av målet med en uimotståelig heading, – 1:2.

Allerede under klareringen traff Ilyich det lengste hjørnet av mål fra kanten av 16-meteren etter Santanas pasning og keeper reddet ballen.

I det sjette minuttet av tilleggstid utlignet imidlertid RFS. Etter et frispark fra venstre ble ballen sendt inn i gjestenes sekstenmeter, hvorfra den ble utvist. Emerson, som beveget seg langs straffefeltet, passerte Žig Lipusček til venstre, som umiddelbart traff døren med venstre, og traff målet i venstre hjørne, – 2: 2. Keeperen rørte seg ikke engang.

Den andre etappen vil finne sted en uke senere og vinneren går videre til UEFA Conference League-gruppespillet om to kamper.

Blant latviske klubber var det bare «Ventspils» som spilte i gruppeturneringen i den europeiske klubbkonkurransen. For 13 år siden fortsatte Kurzemnieki sesongen i UEFA Europa Leagues gruppespill etter ikke å ha klart å komme seg gjennom UEFA Champions League-kvalifiseringssluttspillet.

RFS spilte uavgjort 2-2 med den finske klubben Helsinki HJK i den første runden av UEFA Champions League-kvalifiseringen, men tapte på straffer og nådde UEFA Conference League, hvor de vant 4-2 over Malta-mesterne i tredje innledende runde. «Hibernian» av Paola.

«Linfield» spilte uavgjort 1:1 med Wales-mester Oswestry «The New Saints» i første runde av Champions League-uttaket over to kamper og scoret et mål på overtid for å gå videre til neste runde, hvor de tapte 1:8 mot nordmannen. klubben «Bodo» ​​https: // www.lsm.lv/»Glimt», selv om de vant den første kampen med 1:0. Nord-irerne nådde UEFA Europa League-kvalifiseringsgrenen og tapte 0:5 til sveitsiske «Zurich» i tredje runde i summen av to kamper.

Etter mer enn en halv sesong ligger RFS på tredjeplass i den latviske ligaen og nådde semifinalen i den latviske cupen, mens «Linfield» beseiret «Portadown»-spillerne 4-0 i første runde av Nord-Irland Championship d. søndag.

«Linfield» har vunnet Nord-Irland-mesterskapet 56 ganger og er laget med flest nasjonale mesterskap i verden.

«Linfield» deltar jevnlig i europeiske klubbturneringer og krysset veier med Latvia i 2005 da «Ventspils» ble beseiret i første runde av UEFA-cupen. Allerede på den tiden inkluderte troppen midtbanespiller Jamie Mulgrew, som fortsatt spiller for den nordirske klubben og er en av legendene.

Deltakelsen i den andre kvalifiseringsrunden av Conference League ble avsluttet av de latviske toerne «Valmiera» og «Liepāja», men «Riga» besto ikke den tredje runden.

UEFA Conference League er den tredje klubbkonkurransen i Europa, etter Champions League og Europa League. I mai, i Tirana, ble det italienske laget «AS Roma» kåret til turneringens første mester.