Rastorgujev faller, glir ned i en grøft og havner i jakten på TOP 10 WC (VIDEO)

Andrej Rastorgujev | Foto: REUTERS/Lisa Leutner

Latvisk skiskytter Andrei Rastorgujev tok en niendeplass på 12,5 kilometer forfølgelse under søndagens verdensmesterskap i skiskyting i Oberhof.

De to første plassene gikk til de norske skiskytterne, mens bronsemedaljen gikk til svensken Sebastian Samuelsson. Førsteplassen, å kunne skyte alle mål, ble tatt av Johannes Tingness Bä, som nådde målstreken etter 33 minutter og 34,5 sekunder, og vant sin første gullmedalje i forfølgelses-verdensmesterskapet. Sturlas Holm Lehreid ble nummer to, han skjøt også feilfritt, men tapte for landsmannen med ett minutt 11,2 sekunder. Avrundet topp tre var Samuelson, som gjorde to feil på sin siste tonehøyde og tapte mot vinneren med ett minutt, 54,1 sekunder.

Den latviske skiskytteren kom seg til en straffesirkel i den første skytingen, men i den andre skytelinjen klarte han å lukke alle skivene. Mellom andre og tredje heat, på niendeplass, fikk han en krasj som kostet ham omtrent 30 sekunder, og han falt en plassering til tiendeplass.

Så, på det tredje skuddet, tjente Rastorguyev nok en straffesløyfe og på den siste skuddlinjen klarte han nok en gang å stenge alle målene, mens mange skiskyttere i de øverste posisjonene gjorde to eller tre feil. Ved mål tapte han mot vinneren med to minutter og 56,9 sekunder. I følge hans posisjon startet Rastorgujev lørdag med det syvende tallet i sprintarrangementet for 60 utøvere.

Denne sesongen endte Rastorgujev 30 plasser lavere i verdenscupetappene etter femteplass på sprinten i Hochfilzen med åtte skuddfeil i jakten. Også i Pokluk, med seks skuddfeil, falt han fra 20. plass på sprinten til 35. plass i jakten. Rastorgujev tok 21. plass i både sprint og jakt i Anterselva, samt fjerdeplass i begge disipliner – på EM i Lenzerheide.

Norges Johannes Tingnes Bae vant fire av de fem verdenscupetappene på jakt etter seier, men seieren i Annecy gikk til landsmannen Sturl Holm Lægreid, som endte på pallen fire ganger. I verdensmesterskapet tok Rastorgujev den høyeste plassen i jakten i sitt mest suksessrike mesterskap så langt i 2019 på den svenske Esteshund-banen, da han etter å ha fullført sprinten på 14. plass klarte å klatre til sjetteplass med én feil på 20. skudd.

Det har allerede blitt rapportert at på lørdag endte Aleksandrs Patrijuks på 76. plass, og Edgars Mise på 78. plass i sprinten, og kom ikke med i jakten. Neste uke deles det ut sett med medaljer på individuell distanse, medley parstafett, dame- og herrestafett, samt fellesstartsrennet.

Etter verdensmesterskapet går den syvende etappen av verdenscupen i den tsjekkiske byen Nove Mesto i Moravia mellom februar og mars, mens finalen av de ti etappene i verdenscupen er berammet til midten av mars i Oslo.