Rastorgujev begår fem skuddfeil og ender på 83. plass

Andreplassen ble tatt av landsmannen til vinneren Sturla Holm Lehreid, som til og med skjøt alle mål, var 17,6 sekunder bak, mens de tre første, som tapte mot JTBe med 38,8 sekunder, ble fullført av tyskeren Benedikts Dol.

Rastorgujev, som tok til banen med tallet 13, ble straffet tre ganger på sitt første skudd, men bommet to ganger på den andre skuddlinjen. Han kom i mål tre minutter og 36,8 sekunder bak vinneren. På banen oppnådde den latviske skiskytteren det 46. raskeste trinnet, mens vinneren av konkurransen, JTBē, var den raskeste.

Aleksandrs Patrijuks, derimot, gjorde en feil på den første banen og to på den andre, endte tre minutter og 53,9 sekunder etter vinneren og endte på 88. plass,

I mellomtiden bommet Edgars Mise to på sitt første skudd, men gjorde en feil på sin andre linje, og endte fire minutter 13,3 sekunder bak vinneren og avsluttet konkurransen på 91. plass.

Latviske skiskyttere kom også til kort med de samlede verdenscuppoengene.

I forrige uke, etter 18 måneders suspensjon og å score de nødvendige poengene i IBU-cupkonkurransen, konkurrerte Rastorgujev i sin første verdenscup denne sesongen. Han endte på femteplass på ti kilometersprinten, bare hans sjette topp fem i karrieren, før han endte på 35. plass i jakten.

Innholdet fortsetter etter reklame

I mellomtiden var Mise på 77. plass og Patrijuks på 100. plass, begge latviere kvalifiserte seg ikke til jakten, men en uke tidligere i sprinten av første etappe av verdenscupen var de blant de siste åtte skiskytterne, og okkuperte den 97. og 92. plass henholdsvis.

Fredag ​​er det 7,5 kilometer sprint for kvinner, lørdag et forfølgelsesløp for både kvinner og menn, mens søndagens tredje etappe av verdenscupen avsluttes med massestart for begge kjønn.

Fjerde runde i verdenscupen er berammet i Slovenia, på Pokljuka-banen, fra 2. til 8. januar, mens den siste av de ti rundene i verdenscupen er berammet til mars i Oslo.