Ostapenkos helse svikter og hun klarer ikke å fortsette Eastbourne kvartfinalekampen

Etter nederlaget bestemte den latviske tennisspilleren seg for å trekke seg fra turneringen. Eastbourne-turneringen forbeholdt kvinnelige tennisspillere er den siste konkurransen før sesongens tredje «Grand Slam»-turnering – Wimbledon-mesterskapet – som er planlagt til første halvdel av juli.

Ostapenko ligger på 17. plass på WTA-rankingen, mens Giorgi er på 67. plass.

Å nå kvartfinalen gir Ostapenko 100 WTA-rankingpoeng.

I fjor møttes de to tennisspillerne i semifinalen i samme turnering, der den latviske atleten vant 6-2, 6-2. Ostapenkos italienere vant også i tredje runde av Wimbledon-mesterskapet 2017, men et år tidligere tapte de for henne i semifinalen i WTA «International»-turneringen i Katowice.

I utgangspunktet skulle Ostapenko møte tsjekkiske Petra Kvitova i førsterundekampen, men hun trakk deltakelsen fra turneringen et par timer før kampstart, og Barbora Strycova (WTA 677) kunne i stedet stille opp i hovedturneringen i henne som en «lucky loser», som Ostapenko vant 6-4, 6-3. I andre runde beseiret Ostapenko den britiske tennisspilleren Harriet Dart (WTA 142) 6-3, 6-4, og feiret sin syvende seier på rad.

Giorgi startet turneringen med en 6-3, 6-4 seier over en annen britisk tennisspiller Heather Watson (WTA 149) og fortsatte med en 6-3, 6-2 seier over sjette racket på planeten Onsa Jabert fra Tunisia.

Ostapenko triumferte på WTA 250 i Birmingham sist helg, og tok sin første tittel for sesongen. I sesongens første Grand Slam-turnering i Australia kom hun til kvartfinalen, men i påfølgende turneringer, frem til WTA 1000 i Roma, hvor hun nådde semifinalen, kunne hun ikke komme forbi den tredje kampen i singel.

Innholdet fortsetter etter reklame

Denne sesongen kom Giorgi bare gjennom sin tredje kamp i Merida «WTA 250»-turneringen i Mexico, hvor hun vant og vant sin fjerde karrieretittel.

I 2021 ble Ostapenko mester i Eastbourne-turneringen, og beseiret estiske Aneta Kontaveita i finalen, og i fjor var hun nær ved å forsvare tittelen sin, men tapte mot Kvitova i finalen med 3-6, 2-6.