Nederland satte engelsk Premier League-rekord mot sin hjembyklubb

Manchester City slo Leeds United 3-1 (1-0) på bortebane. Ved pause satte den spanske midtbanespilleren Rodri gjestene foran.

Holland, født i Leeds i 2000, scoret et mål i det 51. og 64. minutt av kampen etter pasninger fra den engelske fotballspilleren Jack Grealish.

Hollands far Alfie spilte for Leeds United fra 1997 til 2000 før han flyttet til Manchester City, hvor han ble værende til 2003.

Nederland har scoret 20 mål på 14 Premier League-kamper denne sesongen. Han klarte å nå 20-målsmerket på den beste tiden i Premier Leagues historie.

Til nå har rekorden tilhørt den engelske fotballspilleren Kevin Phillips, som i 1999/2000. scoret 20 mål på 21 kamper i «Sunderland»-sesongen.

Tottenham Hotspurs Harry Kane er nærmest Nederland på denne sesongens toppscorerliste i Premier League med 13 mål.

Lederen på Premier League-sesongtabellen er for øyeblikket Londons Arsenal med 40 poeng på 15 kamper. Manchester City ligger på andreplass med 35 poeng.

På den annen side, med 15 poeng, inntar Leeds «United» 15. plass i 20-lagskonkurransen.