Med en overbevisende seier over Filippinene går de norske fotballdamene videre til 16-delsfinalen i verdenscupen.

I kampen i undergruppe A beseiret de norske kvinnene de filippinske fotballspillerne med poengsummen 6:0 (3:0).

Sofia Romana Heuga scoret to ganger i første omgang, men Karoline Hansen sørget for 3-0 sent i omgangen.

3′ ut i andre omgang gikk nordmennene på mål etter at ballen traff en filippinsk spiller. I det 53. minutt gjennomførte Guro Reiten en 11-metersstraff med presisjon, mens Heuga scoret sitt tredje mål i kampen under utligning.

I en annen gruppe A-kamp klarte ikke vertene New Zealand og Sveits å score, og kampen endte uavgjort 0-0 (0-0).

Sveits hadde allerede nesten sikret seg en plass i åttendedelsfinalen før siste runde, men newzealanderne, gitt Norges overbevisende seier mot Filippinene, trengte å slå Sveits for å komme inn i sluttspillet.

I undergruppe A gikk førsteplassen til Sveits med fem poeng, andreplass til Norge med fire poeng. New Zealand og Filippinene ble tredje og fjerde med henholdsvis fire og tre poeng.

I 16-delsfinalen møter nordmennene vinnerne av undergruppe C, som blir Japan eller Spania, mens sveitserne møter på andreplass.