Latviske innebandyspillere beseirer Estland i verdensmesterskapet og går inn i kvartfinalen

Rolands Kovalevskis og Jānis Ragovskis scoret to mål for Latvia, mens Morics Krūmiņš var nøyaktig en gang.

Allerede i starten av kampen hadde Latvia flertall, men utnyttet det ikke. De latviske innebandyspillerne klarte å ta ledelsen i det 11. minutt da Krūmiņš sendte ballen i motstanderens mål etter en pasning fra Kovalevski.

I mellomtiden, i den andre tredjedelen, trakk esterne først uavgjort i det 37. minutt takket være et mål fra Patrika Kareliusson, og i det 39. minutt slo Kaspars Kalions den latviske målvakten Jānis Salceviču og ga esterne ledelsen.

I den avgjørende perioden brukte Latvia drøye tre minutter på å utligne, presis var Kovalevski, som etter fire minutter scoret enda et mål og 3-2.

På den annen side, midt i tredje periode, for første gang i kampen, klarte Latvia å score to mål foran, denne gangen slo Ragovski motstanderens keeper. I siste minutt startet latvierne en vellykket kontring, som endte med et presist skudd fra Ragovski.

Latviske innebandyspillere møter Sveits i kvartfinalen, som går torsdag.

Latverne ble nummer fire i undergruppe B, hvor de tapte mot Tsjekkia (3:6), Sverige (2:11) og Tyskland (4:6). På den annen side vant esterne i andre undergruppe C, hvor de slo Singapore (12:4), Canada (15:3) og Thailand (16:4).

Norge, Slovakia, Sveits og Finland konkurrerer i undergruppe A, Canada, Estland, Thailand og Singapore konkurrerer i undergruppe C og Polen, Danmark, Filippinene og Australia konkurrerer i undergruppe D.

I undergruppen skal lagene spille mot hverandre. Vertene på de to øverste plassene i gruppe A og B har gått inn i kvartfinalen umiddelbart, mens vertene på tredje- og fjerdeplassen møter en duell med de to sterkeste lagene i den andre potten i hver gruppe.

Landslaget består av to keepere, syv forsvarsspillere og elleve spissspillere. Den største representasjonen av lokale klubber på landslaget er Cēsi-mesterlaget «Lekringam» – fire spillere.

Det er tre innebandyspillere hver fra «Lielvārde» https://news.google.com/»Fat Pipe «og Talsu NSS /» Krauzers «, to fra» Ķekava «og en hver fra» Rubenes «og» Valmieras «lag av Koceni. Seks andre innebandyspillere inkludert i søknaden spiller i utenlandske klubber.

Rollen som kaptein for landslaget spilles av Artis Raitums, i karrieren hans er dette allerede den niende turneringen på dette nivået. Laget inkluderer fire rookies i verdensmesterskapet for voksne: Gustavs Griezītis, Daniels Jānis Anis, Valters Kalnietis og Jēkab Keišs.

Det latviske herrelandslaget inntar for øyeblikket den femte posisjonen på verdensrankingen til Det internasjonale innebandyforbundet (IFF), en plassering også erobret i de to foregående finalene i Praha og Helsinki.

Latviske innebandyspillere har deltatt i alle de 13 verdensmesterskapene som er avholdt så langt, og det høyeste resultatet er femteplass oppnådd seks ganger (2006, 2008, 2010, 2014, 2018, 2020).

Finalen i verdensmesterskapet finner sted i de sveitsiske byene Zürich og Winterthur frem til 13. november.

Latvisk herrelag i innebandy til finalen i verdensmesterskapet:

Målvakter: Markus Plūdums («Lekrings»), Jānis Salcevičs («Lielvārde» https://news.google.com/ «Fat Pipe»);

Forsvarere: Morits Krūmiņš (finsk «Nokian KrP»), Artūrs Jurševskis («Lekrings»), Jānis Ragovskis, Gustavs Griezītis (begge – finsk «Koovee»), Armands Savins, Oskar Tutāns (begge – «Lielvārde» https: / .google.com / «Fat Pipe»), Ralf Orste («Kekava»);

Spisser: Pēteris Trekše (finsk TPS), Artis Raitums, Toms Akmenlauks, Valters Kalnietis (alle – Talsu NSS / «Krauzers»), Rolands Kovalevskis (finsk «Koovee»), Edgars Puriņš, Andris Rajeckis (begge – «Lekrings»), Kevin Šmits («Valmiera»), Klāvs Jansons («Ķekava»), Daniels Jānis Anis (Uster UHC, Sveits), Jēkab Keiš («Rubene»).