Latviske hockeyspillere taper i kvartfinalen i verdensmesterskapet under 18 år

Latvia anerkjente svenskenes overlegenhet med 1:6 (0:2, 1:2, 0:2).

Svenskene hadde en enorm fordel, og stoppet den latviske landslagsmålvakten Aksel Ozola med 20 skudd på den første tredjedelen, mens latvierne hadde skudd mot motstandernes mål seks ganger.

I det femte minuttet scoret Noel Nords et mål, men i det 18. minuttet, etter en pasning fra Noah Dover Nilsson, scoret Dávids Eedström fra venstrekanten, og kastet pucken i høyre hjørne av målet foran mål med den vanskelige siden av pinnen.

I denne perioden var svenskene to ganger i mindretall, men latvierne klarte ikke å utnytte flertallet. Men med Raivi Strazdins som forlot laget i mindretall, sørget svenskene for 3-0 med Utu Stänberjam som traff det øverste venstre hjørnet fra høyre skuddsirkel.

Etter å ha ligget under to ganger i første periode, felte svenskene to ganger i andre periode på 47 sekunder, og det tok Latvia 31 sekunder å score det store flertallet. Dāvids Livšić, etter et raskt spill med forsvarsspiller Pēteris Bulānas, traff målet i nærmeste hjørne – 1:3.

Latvia var i mindretall, da Kārlis Česli ble utvist, og forsøkte uten hell å kaste pucken ut av sonen sin, kom Zebs Forsfjalls foran mål, hvorfra pucken nådde Dover Nilsson ved høyre målstolpe, og satte staven. inn – 4:1 til fordel for Sverige.

Stanberry scoret sitt andre mål i kampen 42 sekunder ut i siste periode, og sendte pucken forbi målvakten i venstre hjørne av nettet.

6:1 64 sekunder før kampslutt scoret Simon Zetter i et kjapt angrep.

Krister Ansons assisterte også i det latviske landslagets mål, men Ozols reddet 49 av 55 skudd på mål.

I Sveriges mål reddet Noah Erliden 15 av 16 skudd.

Det har allerede blitt rapportert at i andre kamper i kvartfinalen torsdag slo de amerikanske hockeyspillerne Tsjekkia 4:1 (1:0, 1:0, 2:1), Slovakia slo Finland 3:2 (1:0, 2:0, 0:2), men Canada slo Sveits 7:3 (1:1, 5:1, 1:1).

I den første av to seire på rad i kampen om plassen i elitedivisjonen slo Norge Tyskland 6-1 (2-0, 2-0, 2-1) torsdag.

I undergruppekamper tapte latviske ishockeyspillere mot USA med 1:7, anerkjente overlegenheten til jevnaldrende Finland med 2:5 og Sveits med 1:5, men slo Norge med 1:0 og deltok i turneringen. kvartfinale og beholde plassen i elitedivisjonen.

Sverige slo imidlertid Canada 8-0 i undergruppe A, slo Slovakia 5-3, slo Tsjekkia 2-0 og slo Tyskland 3-0.

I gruppe A fikk Sverige 12 poeng på fire kamper, Canada ni poeng, Slovakia fem poeng, Tsjekkia fire poeng, men Tyskland avsluttet gruppeturneringen uten poeng.

I gruppe B, etter fire kamper, sanket USA 12 poeng, Finland ni poeng, Sveits seks poeng, Latvia vant tre poeng, men nordmennene hadde ingen poeng på fire kamper.

Semifinalene er berammet til 29. april, men premiene deles ut dagen etter. Tyskland og Norge, nederst i gruppene, kjemper om å beholde plassen i elitedivisjonen.

Ingen landslag rykket ned til en lavere divisjon i fjor, da det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) diskvalifiserte russiske og hviterussiske ishockeyspillere fra internasjonale konkurranser på grunn av Russlands invasjon av Ukraina, og åtte landslag konkurrerte i verdensmesterskapet.

I fjor startet latviske ishockeyspillere verdensmesterskapet i elitedivisjonen med seier over Sverige (3:2), men tapte deretter mot Finland med 1:4 og anerkjente Sveits overlegenhet med 3:4, og tok fjerdeplassen. i undergruppen. I kvartfinalen tapte latvierne mot USA (3:13).

Under forberedelsene til verdensmesterskapet tapte latviske hockeyspillere i testkampen mot Tsjekkia 2:4 og slo Tyskland 5:4.

I sitt arbeid med det latviske U18-landslaget får Oļegs Sorokin også i år assistanse av Juris Ozols og Herbert Vasiļjevs, samt keepertrener Edgars Lūsiņš, videotrener Artūrs Barovskis og fysisk treningstrener – Raivis Miezāns.

Liste over latviske U18-hockeylagspillere:

keepere: Aksels Ozols, Linards Feldberg (begge – «Riga»), Nils Roberts Mauriņš («Sodertalje, Sverige);

forsvarere: Viktors Kurbaka, Alex Leonovs, Krists Retenais (alle – «Riga»), Pēteris Bulans (Šikutimi «Sagueneens», QMJHL), Darel Uljanskis (Stockholm AIK, Sverige), Harijs Cjunskis («Lugano», Sveits), Bruno Petrović (Vasas «Sport», Finland);

spiss: Rodions Boltramovićs, Rauls Ozollapa, Raivis Strazdiņš, Tom Mots, Valters Niedrājs, Kārlis Nauris Česlis, Kristers Ansons (alle – «Rīga»), Olivers Mežiņš («Tukums»), Dāvids Livšić, («surbadeikos») St. John’s Sea Dogs, QMJHL, Canada), Kristofers Krūmiņš (Jersey Hitmen, USPHL, USA), Markus Streikiš (IFK Taby, Sverige), Valdis Dommers (Schewenninger, Tyskland), Gustavs Līcis-Līcītis («KooVee», Finland) .