Knust stokk mister ledelsen i USA, men Godet tar ut seier i ekstraomgangen – Hockey – Sportacentrs.com

• Svenskene starter spillet vellykket, og blokkerer motstanderens mål etter bare to og et halvt minutts spill. Etter en flott pasning fra lagkameraten sendte forsvarsspiller Rasmus Dalins pucken i mål.

• Skandinavenes lederglede varte bare i fem minutter. Adam Godet, den amerikanske enhetsspissen, okkuperte festningen voktet av Linus Ullmark, da amerikanerne fikk uavgjort – 1:1. Med dette resultatet var slutten på den første tredjedelen forventet.

• I andre omgang organiserte den svenske landslagsspilleren en rask kontring etter en amerikansk feil på midtbanen. Karl Grundström tok ut motstanderens keeper og sendte pucken i øverste hjørne av målet. De amerikanske trenerne ba imidlertid om en videoreprise, som viste at Grundstem så vidt var i sonen før pucken ankom, noe som opphevet Sveriges mål.

• Selv om svenskene scoret både et utallig mål, et treff på stolpen og en del poeng i andre tredjedel, hadde amerikanerne fortsatt ledelsen etter 40 minutter. På slutten av perioden rystet forbikjøringer fra det amerikanske landslaget det nordiske forsvaret, og Nate Schmidt chippet pucken like under tverrliggeren til Ullmarks vakt, og ga amerikanerne en 2-1-ledelse.

• I tredje kvartal av spillet opplevde det amerikanske laget en helt uheldig episode. Han prøvde å kaste pucken ut av sonen sin og ba om den amerikanske forsvarerens kjepp. Pucken gikk direkte til Karl Grundström, som brukte motstanderens gave og utlignet – 2:2.

• Målvakt Ulmark reddet forfølgende Sverige fra å krasje, og hindret amerikanerne i å score sitt tredje mål før slutten av ordinær spilletid. Siden poengsummen forble uendret på slutten av tredje periode, ble det gitt ytterligere fem minutter for å avgjøre vinneren.

• I de to første minuttene av overtiden fant hendelsene bare sted i den amerikanske forsvarssonen. Amerikanerne tapte sin første farlige kontring midt i ekstraomgangene, men så kom svenskene tilbake for å ta ledelsen, som falt til pause 20 sekunder før ekstraomgangens slutt. Spillets helt for det amerikanske laget var Adam Godet, som kastet pucken i mål, og ga amerikanerne en 3-2-seier i tillegg.

USA – Sverige 3:2 P (1: 1, 1: 0, 0: 1, 1: 0)
Port: 2:28 Dalin (Lang, Aman) 0: 17:50 Godet (Myers, Peek) 1: 138:58 Schmidt (Godet, Tynan) 2: 146:59 Grundström 2: 264:48 Godet (Tynan) 3: 2
Treff: 24:22
Straffeminutter: 6:6
Keepere: Jeremy Swayman – Linus Ullmark