Kasakhstan snudde et tomålsunderskudd ved å slå Norge på straffe, danskene styrte Ungarn

Halvveis i første periode var stillingen allerede 2-0 i favør Norge, takket være mål fra Mikael Haga og Ule Julian Bjergvík-Holm, men i andre halvdel av tredje periode reduserte Maksim Muhametov den norske ledelsen. I andre periode, etter mindre enn to minutter, nådde Haag 3:1, men i det 36. minutt fikk Valery Orekhov tilbake et mål og i det 12. minutt av tredje periode utlignet Nikita Mihailis resultatet, begge hockeyspillerne utmerket seg med kasakherne i flertall.

Det ble ikke scoret mål i ordinær tid og deretter i ekstraomganger, og vinneren av kampen ble avgjort i straffekonkurransen etter kampen, der Kasakhstans hockeyspillere var overlegne med 2:1. Roman Starchenko slo vinnerskuddet.

Kasakhstans landslag vant, til tross for at de hadde nesten dobbelt så mange skudd på mål (18:34).

Før det beseiret hockeyspillere fra Sveits Slovenia med en score på 7:0 (2:0, 1:0, 4:0). Latvia og Slovakia starter kampen på Arena Riga klokken 20:20.

Etter sine første kamper i undergruppe B har Canada, Sveits og Tsjekkia tre poeng hver, Kasakhstan har to poeng, Norge har vunnet ett og Slovakia, Slovenia og Latvia har ingen poeng.

I undergruppe A slo Danmark Ungarn 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) i Tammerfors.

Før kampen ble rekkene til det danske landslaget supplert med Winnipeg «Jets»-spiss Nikolaj Ehlers, som scoret 1:0 i det 16. minutt og utnyttet ytterligere 2:0 numerisk fordel i pausen. I det syvende minuttet av tredje periode hentet István Sofron inn et mål og fem minutter senere sørget Morten Poulsen for 3:1.

Innholdet fortsetter etter reklame

Treffforholdet var betydelig i danskenes favør – 44:17.

Før det slo Frankrike Østerrike 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0) på ekstraomganger i denne undergruppen.

I undergruppe A har USA, Danmark og Sverige tre poeng hver, Frankrike har to poeng, Østerrike har ett, men Tyskland, Finland og Ungarn klarte ikke å få poeng i sine tidlige dueller.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene fra hver undergruppe fortsetter kampen om medaljer i kvartfinalen, men de svakere lagene i begge grupper forlater den sterkere divisjonen, og neste år kommer Polen og Storbritannia blant de 16 beste i stedet.

I fjor vant finnene verdensmesterskapet, og slo Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, som arrangeres i fellesskap av de finske byene Tammerfors og Riga, varer til 28. mai.