Kasakhiske hockeyspillere forlater slovenere uten seier i verdensmesterskapet / Artikkel

(supplert med Østerrikes seier over Ungarn)
Allerede før kampen var det klart at slovenerne skulle rykke ned i den nedre sjiktet av verdensmesterskapet, mens Kasakhstans landslag ikke lenger hadde noen forhåpninger til kvartfinalen.

Den første tredjedelen av episodene

Slovenerne åpnet umiddelbart scoringen og i det 2. minutt sørget Anže Kuralt for 1-0. Det kasakhstanske landslaget klarte å reetablere uavgjort et par minutter før pause, da Nikita Mihailis avsluttet kampen til det numeriske flertallet med et skarpt skudd under tverrliggeren.

Episoder av andre tredjedel

Kuralts utmerket seg også i det andre minuttet av andre periode, og sendte igjen pucken fra lufta foran mål i mål voktet av Andrejs Shutovs. Kasakherne gjentok også scenariet fra første periode, med Batirlan Muratov som utlignet minuttet før slutten av tredje periode.

Den tredje tredjedelen av episodene

Slovenerne viste at de kan komme tilbake i kampen to og et halvt minutt etter pause: Jans Drozgs ledet laget for tredje gang. Midtveis i tredje periode klarte Kasakhstan å ta revansje nok en gang med Yevgenii Rimarevs solotreff mot mål. Det slovenske forsvaret stoppet ikke Maksim Muhametov, som scoret vinnermålet, tre og et halvt minutt før kamp.

I dagens siste kamp i undergruppe A i Tammerfors, i den avgjørende kampen om å holde seg i eliten, slo det østerrikske landslaget de ungarske hockeyspillerne på straffe 4:3.

Episoder fra kampen mellom Ungarn og Østerrike

Sist mandag, i undergruppe B, slo det norske landslaget kanadierne (3:2) på straffe i Riga, mens i Tammerfors vant svenskene over det danske landslaget (4:1).

Det latviske landslaget spiller tirsdag sin siste gruppekamp mot Sveits. For latvierne blir det en avgjørende kamp om en kvartfinaleplass, der minst uavgjort i ordinær tid, dersom nordmennene ikke klarer å fravriste Slovakia et eneste poeng i sin første kamp for dagen.

De fire sterkeste lagene i gruppen går videre til kvartfinalen.

I undergruppe B i Riga er deltakelse i den innledende turneringen allerede garantert til landslagene i Sveits, Tsjekkia og Canada, mens i undergruppe A i Tammerfors er plassen i kvartfinalen garantert til USA, Sverige og Canada. Finland. I undergruppen til Tammerfors inntar lagene til Tyskland og Danmark den siste ledige plassen blant de åtte sterkeste lagene.

Hockey-VM finner sted i Riga og den finske byen Tammerfors, hvor medaljevinnerne kåres i finalen 28. mai.