Kaparkalėjam vinner Junior-VM i rulleski i Norge / Diena

Lauris Kaparkalējs oppnådde historisk suksess sist vinter, og vant European Youth Olympic Winter Festival i sprintdisiplinen og sikret Latvias første gullmedalje i langrenn. Madonietis hadde også en utmerket sprintstart i starten av sommersesongen på første etappe av rulleski-VM, som gikk i Norge.

At Lauris Kaparkalējs skal kjempe om seieren var klart allerede etter kvalifiseringen, der Daina Vuškānas» elev satte raskeste tid på sprinten på over en kilometer i konkurransen med 33 deltakere, med 0,14 sekunder foran nærmeste følger fra Norge. . I finalen forble Madonas BJSS-representant ubeseiret. Dette var ikke den første seieren for Kaparkalei i PK-rulleskietappene for barn, da han vant to ganger i Madona i fjor. Kineseren Chen, som var med i junior-VM på 1950-tallet, og italieneren Axel Artussi, medalje og vinner av PK-etappene i verdensmesterskapet, kom også på topp tre. På 10 km fristil tok Kaparkalējs en 8. plass, og tapte 1:44 mot norsk langrennsmester Lars Hagen.

I voksengruppen møtte 20. plassvinneren av de olympiske leker, Raimo Vigantas, meget sterk konkurranse, og måtte konkurrere med OL- og VM-medaljevinnere som Johannes Klebo. Emil Iversen, Hans Christer Holund, Simen Kruger, Harald Amundsen, Didrik Tenset (alle norske), flerfoldige verdensmester på rulleski Emanuele Bekis m.fl. Avhengig av distansen varierte antall deltakere fra 37 til 53. Det beste for Madonien var å starte på 1,4 km sprinten i fristil, hvor han etter 19. gang i kvalifiseringen klarte å kjempe til på 12. plass i knockouten. konkurranser, og la nordmennene Auni og Skara bak seg, i tillegg til de siste sesongene, overrasket kineseren Kiang Wang, som tok 2. plass i PK langrenn, i OL med 5. gang i kvalifiseringen. Klebo vant seieren.

I kvinnegruppen for voksne, der 20 deltakere konkurrerte, hadde Kitty Auziņa konkurranse fra flere medlemmer av det norske langrennslaget, hvorav den mest kjente var OL-mesteren Ragnhilda Haag fra 2018, samt flerfoldig verdensmester i rulleski og Svenske Linna Semskāra, som flere ganger var blant de seks beste i vinterens PK-etapper. Madoniete hadde den beste starten på 10 km fristil, tok 15. plass og tapte fire minutter til vinneren.

Juniorjenter hadde minst konkurranse av alle fire gruppene. Blant de 17 deltakerne kom Samanta Krampe fra Riga på topp seks i to av de tre disiplinene med 4. plass på sprinten og 5. plass i klassisk 24km seriestart. En seier for skiløperen i andre ti av Norges Juniormesterskap, men den norske ungdomsmesteren forble ubeseiret to ganger.