Kanadiske og amerikanske hockeyspillere vinner testkamper

I andre periode økte kanadierne, de første motstanderne til det latviske landslaget i ligaen, ledelsen til tre mål: Lawsons Krauss skjøt nøyaktig og igjen Glass.

I tredje periode hentet Vilmaš Gallo et mål for vertene, men Glass la til et poeng i kampen med et skudd i et tomt mål, og gjorde et «hat-trick» – 5:2.

På den annen side, i testkampen mot tyskerne i München, ledet de amerikanske hockeyspillerne 3:0 frem til det 33. minutt av kampen – mål ble scoret av Ronnie Attard, Drew O’Connor og Connor Garland.

I tredje periode var det tyske landslaget nærme 2:3 etter Dominik Cahunas brakk, som O’Connor svarte på med et presist skudd. I det 57. minuttet av kampen returnerte Daniel Fischbuch intrigene til kampen og gjorde 3:4, men USA klarte å score to mål til, og vant kampen 6:3. For amerikanerne satte Rocco Grimaldi inn 5:3 i det 58. minutt, men minuttet senere sendte Samuel Walker pucken inn i vertens tomme mål.

I en annen testkamp slo det slovenske landslaget det danske landslaget 3:1 (1:0, 2:1, 0:0).

Nik Olesens scoret det eneste målet for hjemmelaget, mens Jans Urbass, Jans Drozgs og Kristjans Cepons utmerket seg for det slovenske laget.

Innholdet fortsetter etter reklame

Verdensmesterskapet, som arrangeres i fellesskap av de finske byene Tammerfors og Riga, finner sted fra 12. til 28. mai.

Gruppe B-kamper vil finne sted i Riga, hvor Canada, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Latvia, Norge, Kasakhstan og Slovenia skal konkurrere, samt to kvartfinalekamper. Det latviske landslaget spiller sin første kamp 12. mai direkte mot kanadierne.

I mellomtiden vil lag fra Østerrike, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Sverige og USA konkurrere i undergruppe A i Tammerfors.

I forrige verdenscup triumferte det finske landslaget, og slo kanadierne i finalen med 4:3 etter ekstraomganger. Bronsen ble imidlertid vunnet av det tsjekkiske landslaget, som slo amerikanerne 8:4 i kampen om tredjeplassen.