I sesongens første løp oppnådde Eiduka 42. plass, Aužina 52.

Raskest i kvalifiseringen var finnen Jasmo Joensoo, som tilbakela distansen på tre minutter og 4,24 sekunder, men de tre neste plasseringene ble besatt av svenskene, hvorav den første var Jonna Sundling med et gap på ni hundredeler av et sekund fra vinner.

53 utøvere konkurrerte i kvalifiseringen.

I herrenes sprint vil Latvia være representert av Raimo Vīgants, Lauris Kaparkalējs og Niks Saulītis.

Lørdag kl 11 og 13.15 konkurreres langrennsløperne over en distanse på ti kilometer i klassisk stil med egen start, mens søndag kl 11 og 13.35 blir det gitt start på 20 kilometer i fri stil med delt avgang.

I løpet av de tre første helgene i desember vil skiløpere konkurrere i Jellivar og Esteshund, Sverige, samt Trondheim, Norge. Den prestisjetunge «Tour de Ski»-serien begynner på årets nest siste dag i Dobbiaco, Italia, fortsetter i Davos, Sveits og avsluttes i Valdifème, Italia 7. januar.

I andre halvdel av januar blir det stopp i Oberhof, Tyskland, og Goms, Sveits, mens i februar blir det løp i Nord-Amerika i Kenmore, Canada, og Minneapolis, USA. Utøverne vil deretter returnere til Europa med stopp i Lahti, Finland, Oslo og Drammen, Norge, samt Falun, Sverige, i mars.

Eidukas forrige sesong var den beste for en verdenscuputøver, hvor hun vant U-23-konkurransen. I januar, på «Tour de Ski»-løpsserien i Oberstdorf, vant han en femteplass i 20 kilometer fristil, som er den høyeste plasseringen i latvisk skihistorie i verdenscuppen.