I åpningskampen i VM overrasker vertene New Zealand Norge; lykke til til Australia også

I undergruppe A-kampen slo New Zealand kvinner norske kvinner 1:0 (0:0).

New Zealanderne tok ledelsen tidlig i andre omgang da Hanna Wilkinson fyrte av ballen i Norge-målet etter tre minutter spilt etter en pasning fra Jackie Hand.

På slutten av ordinær tid fant hoveddommeren, etter å ha sett videoreprisen, en håndball fra den norske fotballspilleren og dømte straffespark, som Ria Percival gikk for å utføre. Ballen sendt av newzealendingen traff tverrliggeren og stillingen forble 1:0.

I de siste minuttene av tilleggstid kunne nordmennene utlignet, men New Zealand-keeperen lot ikke ballen inn i mål.

Det var New Zealands første seier i verdenscupfinalen. Norge ble ansett som de tunge favorittene til spillet, rangert på 12. plass på FIFAs verdensranking, mens New Zealand er på 26. På banen var spillet veldig likt, noe som bevises av det faktum at all nøkkelstatistikk var lik.

De to andre lagene fra undergruppe A, Sveits og Filippinene, møtes fredag.

Tre personer, inkludert skytteren, ble drept i en skyting i Oakland torsdag før åpningen av verdenscupkampen. New Zealands statsminister Chris Hipkins sa senere at sikkerheten ville bli økt under turneringen, men at det ikke ville stoppe konkurransen.

I mellomtiden slo Australia debutantene Irland 1-0 (0-0).

I det 52. minutt ble det dømt straffe til målet til det irske landslaget, som ble scoret av forsvarsspiller Stephanie Catley.

Canada og Nigeria spiller også i gruppe B.

De kvinnelige fotballspillerne kjemper om VM-trofeet for niende gang i historien, i år er det for første gang 32 lag som deltar.

For fire år siden beseiret USA Nederland 2-0 i finalen i turneringen i Frankrike for å vinne sitt andre sølvtøy på rad og fjerde i historien. Tyskland har vunnet ligaen to ganger, mens Norge og Japan har ett trofé hver.