Gejsers vinner verdensmestertittelen i Finland, Jonas ender på 12. plass

Husqvarna work team-rytter Jonas var fornøyd med 25. plass i lørdagens kvalifisering, men etter starten søndag var han fornøyd på slutten av andre ti i det første løpet. I neste løp fikk han flere plasseringer og endte på 13. plass.

I mellomtiden feiret den latviske lagkameraten Brian Bogers fra Nederland seieren, nummer to var hans landsmann Glen Coldenhoff og tredje var franske Maxim Renault. Bak topp tre var sveitsiske Jeremy Sievers og franske Romain Fevres, som ble byttet ut for fall, som til slutt overtok Gajser.

Starten på det andre løpet var mer positiv for Jonas og latvieren var like bak de ti beste. Husqvarna-rytteren rykket opp til åttendeplass, men mistet et par posisjoner ettersom løpet fortsatte og endte på tiendeplass.

Første plassering etter start ble tatt av Koldenhoff, som ble forbigått av Favre noen minutter senere. Coldenhoff feiret seieren og ble fulgt av Seaver og Renault. Syvendeplass var nok til at Gajser sikret tittelen.

Coldenhoff vant etappen med 47 poeng, mens Seaver, Reno og Bogers ble henholdsvis andre til fjerde med 40 poeng. Jonas fikk 19 poeng og var på 12. plass.