Franske fotballspillere består trygt den polske testen og vil spille i kvartfinalen i verdenscupen. Utvalgt / Artikkel

Olivier Giroud scoret sitt 52. karrieremål ved pause og ble den mest produktive spilleren i historien til det franske landslaget. Kylian Mbappe sørget for Frankrikes seier i andre omgang med to mål. Roberts Lewandowski scoret et æresmål for Polen med et straffespark fra 11 meter.

Senere søndag møter England Senegal i åttendedelsfinalen, med vinnerne av den kampen mot Frankrike i neste runde.

Franskmennene kontrollerte ballen mer i første omgang, men angrepene viste seg ikke å være like farlige som vanlig og motstanderne hadde den beste sjansen til å score først. Piotr Zelinskis frispark fra midten av sekstenmeteren ble avverget av den franske målvakten Hugo Lloris og Jakub Kaminskis klarering ble blokkert.

Det franske landslaget avslører resultatet

Men i det 44. minutt beviste franskmennene at de raskt kunne lage et mål. Giroud fikk frispark i 16-meteren og slo keeper Wojciech Szczesny.

Frankrike dobler

I et forsøk på å slå tilbake, så polakkene etter en vei til motstandermålet i andre omgang og gikk til en kontring i det 74. minutt, som Mbappe fullførte med et uhindret skudd under tverrliggeren.

Frankrikes ledelse når 3:0

Tidlig på stoppetid scoret Mbappe et unnvikende mål i øverste hjørne for å gi Frankrike en nesten sikker tremålsledelse.

Det polske landslaget reduserer resultatforskjellen

Polakkene scoret et hederlig mål etter Dayot Upamecanos håndball i 16-meteren. I Lewandowskis første straffespark tok Igo Lloris ballen, men føttene hans var ikke på mållinjen, så dommeren ga Lewandowski en ny sjanse, der spissen ikke gjorde noen feil.

Siden 1986 har polakkene ikke klart å nå 16-delsfinalen i verdenscupen.

I begynnelsen av turneringen beseiret franskmennene Australia (4:1) og Danmark (2:1), og sikret seg allerede deltakelse i eliminasjonsfasen, men tapte mot Tunisia (0:1) på slutten av etappen i grupper. I mellomtiden trakk Polen uavgjort mot Mexico (0-0), slo Saudi-Arabia (2-0) og tapte mot Argentina (0-2), noe som var nok til å havne på andreplass i gruppen bak hele «Argentina og gå videre til 16-delsfinalen. .

32 landslag stilte i sluttfasen av verdenscupen i Qatar, som ble delt inn i åtte grupper i første etappe av turneringen og spilte round robin frem til 2. desember. De to beste lagene i hver gruppe går videre til eliminasjonsfasen, som avsluttes med finalen 18. desember.