En dag uten skyting for Bendika i jakten på Hochfilzen

Etter andre skuddlinje ble lederen franske Gillia Simon, som forsvarte førsteposisjonen og tok seieren til tross for en straffesløyfe. Den franske skiskytteren kom i mål på 29 minutter og 56,7 sekunder.

På andreplass, også det med tidsbestemt straffesløyfe, kom norske Ingrid Lanmark Tandrevolla, som endte 19,6 sekunder bak vinneren. Tsjekkiske Marketa Davidova, som tok tredjeplassen, var ytterligere 7,5 sekunder bak, som gjorde to skuddfeil.

Sprintvinner Denise Hermann-Wick fra Tyskland scoret tre ekstra straffesløyfer på vei til mål, noe som ga henne femteplass. Den slovenske langrennsløperen Anamarija Lampic, som debuterte i verdenscupen i skiskyting med en femteplass, startet ikke jakten.

Bendik tok det første skuddet veldig raskt og gjorde feil med en gang, og la til seks feil i de neste tre skuddlinjene. På målstreken tapte løperen for vinneren med fem minutter og 34,4 sekunder, noe som ga henne 53. plass i konkurransen av 57 skiskyttere.

Latvieren tok 21. plass på sprinten torsdag.

På første etappe i den finske byen Kontiolahti tok Bendika 28. plass på sprinten, 31. plass i jakten og 44. plass på den individuelle distansen 15 kilometer.

Det blir også 4×7,5 km stafett for menn på lørdag og et forfølgelsesløp for menn og 4×6 km stafett for kvinner søndag. Andrejs Rastorgujevs spiller i herreforfølgelsen søndag, men Latvia vil ikke være representert på begge stafettene.

Tredje etappe i verdenscupen går fra 15. til 18. desember på den franske kretsen Annecy-Legrande Bornan, mens finalen av de ti etappene i verdenscupkonkurransen er berammet til mars i Oslo.