Eidukas 39. plass i verdenscupen ti kilometer klassisk med egen start

Sveriges Eba Andersen fullførte distansen raskest, og kom i mål på 26 minutter og 46,7 sekunder. Hun ble fulgt av amerikanske Rosie Brennan på andreplass, 4,9 sekunder bak Anderson, mens vinnerens landsmann Frida Carlson fullførte topp tre, 9,9 sekunder bak Anderson.

Eidukas kom i mål på 28 minutter og 50,4 sekunder, to minutter og 3,7 sekunder bak vinneren, mens Auziņas tok avstanden på 32 minutter og 28,3 sekunder og tapte for innehaveren av det beste resultatet med fem minutter og 41,6 sekunder.

63 langrennsløpere deltok i konkurransen.

I herrekonkurransen var raskest den norske utøveren Martins Levström Nienget, som kom i mål på 23 minutter og 31,7 sekunder. På andreplass kom finske Ivo Niskanen, 2,9 sekunder bak vinneren, mens vinnerens landsmann Eriks Valnes var 9,7 sekunder bak toppscoreren for å fullføre topp tre.

Den latviske skiløperen Niks Saulītis, som nådde målstreken på 29 minutter og 10,7 sekunder, var mindre enn seks minutter tregere enn vinneren og rangerte sist blant de 88 utøverne som nådde målstreken.

Raimo Vigant var også påmeldt i konkurransen, men stilte ikke til start.

Det har allerede blitt rapportert at Eiduka tok 42. plass i fredagens sprintkvalifisering, mens Auziņa var på 51., Raimo Vīgants på 72. og Lauris Kaparkalējs og Niks Saulītis var på henholdsvis 82. og 83. plassering.

Søndag kl 11 og 13.35 er det start på 20 km fristil med felles start.

I løpet av de tre første helgene i desember vil skiløpere konkurrere i Jellivar og Esteshund, Sverige, samt Trondheim, Norge. På årets nest siste dag starter den prestisjetunge «Tour de Ski»-syklusen i Dobbiaco, Italia, som fortsetter i Davos, Sveits, og avsluttes i Valdifème, Italia, 7. januar.

I andre halvdel av januar blir det stopp i Oberhof, Tyskland, og Goms, Sveits, mens i februar blir det løp i Nord-Amerika i Kenmore, Canada, og Minneapolis, USA. Utøverne vil deretter returnere til Europa med stopp i Lahti, Finland, Oslo og Drammen, Norge, samt Falun, Sverige, i mars.

Eidukas forrige sesong var den beste for en verdenscuputøver, hvor hun vant U-23-konkurransen. I januar, på «Tour de Ski»-løpsserien i Oberstdorf, vant han en femteplass i 20 kilometer fristil, som er den høyeste plasseringen i latvisk skihistorie i verdenscuppen.