Eidukai tok 24. plass i verdenscupkonkurransen på 20 kilometer fristil; 39. plass på 10 kilometer i klassisk stil

Eiduka tok avstanden på 57 minutter og 45,5 sekunder, og endte to minutter og 4,7 sekunder bak vinneren. De seksten beste var 15 sekunders mellomrom.

Av de 54 utøverne som startet ble seks forbigått med én runde, mens fem ikke kom i mål. Eiduka var den eneste representanten for Latvia på denne avstanden.

Lørdag i Ruka, Finland, avsluttet den latviske friidrettsutøveren Patricija Eiduka den ti kilometer lange langrenns-verdenscupen i klassisk stil med delt start på 39. ​​plass, mens Kitija Auziņa endte på 61. plass.

Svenske Eba Andesson løp distansen raskest, og kom i mål på 26 minutter og 46,7 sekunder. Hun ble fulgt av amerikanske Rosie Brennan på andreplass, 4,9 sekunder bak, mens vinnerens landsmann Frida Carlson fullførte topp tre, 9,9 sekunder bak Andesson.

Eidukas kom i mål på 28 minutter og 50,4 sekunder, to minutter og 3,7 sekunder bak vinneren, mens Auziņas tok avstanden på 32 minutter og 28,3 sekunder og tapte for innehaveren av det beste resultatet med fem minutter og 41,6 sekunder.

Innholdet fortsetter etter reklame

63 langrennsløpere deltok i konkurransen.

I løpet av de tre første helgene i desember vil skiløpere konkurrere i Jellivar og Esteshund, Sverige, samt Trondheim, Norge. Den prestisjetunge «Tour de Ski»-serien begynner på årets nest siste dag i Dobbiaco, Italia, fortsetter i Davos, Sveits og avsluttes i Valdifème, Italia 7. januar.

I andre halvdel av januar blir det stopp i Oberhof, Tyskland, og Goms, Sveits, mens i februar blir det løp i Nord-Amerika i Kenmore, Canada, og Minneapolis, USA. Utøverne vil deretter returnere til Europa med stopp i Lahti, Finland, Oslo og Drammen, Norge, samt Falun, Sverige, i mars.

Eidukas forrige sesong var den beste for en verdenscuputøver, hvor hun vant U-23-konkurransen. I januar, på «Tour de Ski»-løpsserien i Oberstdorf, vant han en femteplass i 20 kilometer fristil, som er den høyeste plasseringen i latvisk skihistorie i verdenscuppen.