Eiduka tar 11. plass i tredje etappe av «Tour de Ski».

Eidukas startet på 17. plass i jakten, ett minutt, 22 sekunder bak Diggins, som demonstrerte sin overlegenhet over distansen, og kom i mål på 58 minutter, 18,87 sekunder.

Den andre var tyske Viktoria Karla, som tapte for Diggins med 46,5 sekunder, men 1,7 sekunder senere i kampen om tredjeplassen mellom to svensker vant Linna Swann over Joanna Sundling.

Under løpet forble Eiduka i gruppen halvveis i de andre ti, men på de siste kilometerne forbedret latvieren sin posisjon, tok 11. plass og endte foran resten av forfølgerne. Den latviske friidrettsutøveren Diginsai tapte ett minutt og 56 sekunder, men var 38 sekunder bak Finn Kristas Pemekoski, som endte på tiendeplass.

På distansen oppnådde Eidukai det 13. beste resultatet, rangert med 20,52 International Ski Federation (FIS) ratingpoeng, den tredje beste prestasjonen i utøverens karriere.

I «Tour de Ski»-rankingen er plassering og gap det samme som i søndagens jakt.

Med 257 poeng ligger Eiduka på 26. plass på verdenscuprankingen. Leder med 943 poeng er Diggins, som er 115 poeng foran svenske Emma Rybom, som ble nummer niende i dag.

Fredag, i fristilssprinten, oppnådde Eiduka sin høyeste karriereplassering i denne disiplinen – 10. -, men lørdag ble hun nummer 19 på ti kilometer klassisk i en egen start.

I mellomtiden vant den norske langrennsløperen Harall Estberg Åmunnsen mennenes 20 kilometer fristil, og ble også leder av «Tour de Ski»-serien.

Åmunnsen startet løpet fire sekunder bak den forrige lederen, hans landsmann Erik Valnes, som han overtok på målstreken med 32,9 sekunder, og kom i mål på 52 minutter og 38 sekunder. Raskeste tempo over distansen og tredjeplassen gikk til en annen nordmann, Jan Thomas Jensen, som fullførte etappen ett minutt og 4,6 sekunder etter Åmunnsen.

Den beste av resten, svensken William Poroma, tapte tre tideler av et sekund til topp tre, det samme gjorde nordmannen Martin Levström Ninget. Storbritannias ledende skiløper Andrew Musgrave, lagkameraten til Patricia Eiduk, har trukket seg på grunn av sykdom. I den generelle klassifiseringen er forskjellen mellom utøverne den samme som i søndagens løp.

Videre går det 3. og 4. januar i Davos fristilssprint og klassisk forfølgelsesløp, mens 6. og 7. januar i Valdifjemme skal langrennsløperne konkurrere over distanser med fellesstart på 15 kilometer i klassisk og ti kilometer. i klassikeren. kilometer i fristil.

I andre halvdel av januar vil etappene av verdenscupen finne sted på Oberhof-banen i Tyskland og i Goms-området i Sveits, mens i februar vil konkurransen finne sted i Nord-Amerika – i byen Kenmore i Canada og på Minneapolis i USA. Utøverne vil deretter returnere til Europa, og fullføre etapper i Lahti (Finland), Oslo og Drammen (Norge), samt Fålun (Sverige) i mars.

Eidukas forrige sesong var den beste for en verdenscuputøver, hvor hun vant U-23-konkurransen. I januar i fjor, i konkurranseserien «Tour de Ski» i Oberstdorf, vant han en femteplass på 20 kilometer fristil, som er den høyeste plassen i historien til latvisk ski på verdenscupetappen.