Det latviske fotballaget under 21 år tapte mot Norge i EM-kvalifiseringskampen

Latvisk U21 fotballag | Foto: LFF

Det latviske fotballaget under 21 for menn tapte for sine norske jevnaldrende med resultatet 0:7 (0:2) i tirsdagens EM-kvalifiseringskamp i Drammen.

Nederlaget tvang også latvierne til å si farvel til den ledende posisjonen i undergruppen, nå okkupert av nordmennene. I det 21. minutt fikk hjemmelaget ledelsen av Brussels Anderlecht-midtbanespiller Kristians Arnstads, som tok et utmerket straffespark. Arsntad headet inn fra kloss hold i det første minuttet av skadetid i første omgang etter en pasning fra Manchester Uniteds Isak Hansen-Oren til 2-0.

I starten av andre omgang hadde motstanderne muligheten til å ta en straffe, og i det 52. minutt slo Arnstads Jānis Bekas og fullførte sitt hat-trick. Ti minutter senere, etter Norges raske angrep, traff ballen først stolpen, spratt deretter av Beck og gikk rett til Manchester City-spissen Oskar Boba, som kun har spilt ett minutt i Premier League denne sesongen, til 4-0.

Etter ytterligere fem minutter ble en rask kontring av det norske laget vellykket gjennomført av Andreas Schelderup, men sju minutter før slutt i ordinær tid forble Tubias Fjell-Gulliksen uten tilsyn i sekstenmeteren – 6:0. Nordmennene stoppet ikke og i siste minutt av ordinær tid scoret Joel Mukwa med et presist skudd fra rundt åtte meter.

I undergruppe A fikk Norge seks poeng på to kamper, Latvia fikk fire poeng på tre kamper, Irland fikk tre poeng i den eneste kampen så langt, Italia har ett poeng i en duell, mens Tyrkia og San Marino står på null, etter å ha spilt. henholdsvis en og to kamper.

20. juni slo det latviske landslaget San Marino 2-0 på Sloka Stadium og uavgjort 0-0 med Italia fredag, mens Norge slo San Marino 7-0 i sin eneste kamp forrige uke. Forrige sesongs norske landslag spilte i sluttfasen av EM U21 i juni, og endte sist i gruppen med én seier på tre kamper og kvalifiserte seg ikke til sluttspillet.

I de to foregående kampene for landslagene i denne aldersgruppen for kvalifiseringen til U21-EM 2000, vant nordmennene den første kampen med 2:0, mens det latviske landslaget vant i den andre hjemmekampen med 2. : 1. Vinnerne av hver av de ni gruppene og de tre beste toerne vil kvalifisere seg til siste etappe, mens de seks andre toerne vil delta i sluttspillet.