Det latviske basketlaget får en kalddusj fra Litauen før VM

Jons Valančuns scoret 16 poeng og seks returer for litauerne, David Sirvīdas scoret 15 poeng og Donats Motiejūns scoret 13 poeng og syv returer.

I begynnelsen av det første kvarteret var det en kamp på like vilkår, men på stillingen 12:12 fikk litauerne et gjennombrudd og avsluttet første del av kampen med 30:12. I begynnelsen av andre kvarter ble de to første poengene tatt av det latviske landslaget, men litauerne dominerte resten fullstendig, og vant kvarteret med 31:14 og halvparten med 61:26.

Etter pause skilte Dairis Bertāns seg ut med to skudd fra lang hold, et øyeblikk senere tok det litauiske laget tilbake 35-poengsledelsen, men på slutten av kvarteret scoret det latviske laget sju poeng på rad og nærmet seg de 48. :76 .

Det latviske landslaget startet det siste kvarteret med ytterligere fem poeng på rad, noe som tvang litauerne til å be om ett minutts pause, hvoretter den latviske offensiven ble stoppet og seks poeng på rad ble raskt scoret.

Innholdet fortsetter etter reklame

Deretter klarte det litauiske landslaget å opprettholde en sikker ledelse og triumferte med 93:69.

I denne kampen ble Rodion Kurucs og Klāvas Čavaras hvilt i det latviske landslaget.

Historien om kamper mellom det latviske og litauiske laget går tilbake til perioden før andre verdenskrig, med litauerne som vant oftere etter å ha gjenvunnet uavhengighet.

Sist gang de to lagene møttes i offisielle kamper var ved EM i 2015, der Litauen vant 68:49 i gruppeturneringen i Riga.

I mellomtiden, i vennskapskamper, møttes de to lagene i juni 2022, da Latvia vant 70:52 i Riga, men i returkampen i Šiauliai tok vertene hevn med 98:62.

I de fire kampene som ble spilt i Latvia vant latvierne testkampene: i Liepāja beseiret de Sverige med 87:77, i Riga beseiret de Georgia med 82:57, Den dominikanske republikk med 74:69 og Finland med 94:57. Men i den første testkampen i Taiwan slo de Puerto Rico 84:72.